Fizician medical

locuri de munca fizician medicalFizicienii medicali folosesc tehnici de stiinta analitica si aplicata pentru a asista personalul medical in diagnosticarea si tratarea sigura a pacientilor.

Fizicienii medicali folosesc, in activitatea lor, o varietate de tehnici analitice, asistate de calculator si de bioinginerie precum radiografii, radioterapii, ultrasunete, tomografii, radiologie, sisteme medicale de formare a imaginii prin rezonanta magnetica nucleara si lasere.

Acestia lucreaza cu pacientii si cu o varietate mare de profesionisti din personalul medical, tehnic si administrativ.

Sarcinile tipice indeplinite de fizicienii medicali sunt urmatoarele: cerceteaza, creaza si evalueaza noi tehnici analitice; planifica si asigura tratarea adecvata a pacientilor; furnizeaza sfaturi despre cum sa te protejezi de radiatii; instruiesc si mentin la curent personalul medical, stiintific si tehnic cu inovatiile din domeniu; administreaza programe de control al calitatii radioterapiei; gestioneaza procesul de modelare matematica; intretin echipamentul; redacteaza rapoarte; predau; administreaza laboratoarele.

Angajatorii tipici ai fizicienilor medicali: spitalele, universitatile, organizatiile de cercetare; producatorii de instrumente medicale sau de diagnosticare.

Exista prospecte bune de promovare in sectorul public, intrucat Serviciile Nationale de Sanatate ofera o cariera structurata si posibilitatea de marire a salariului.

Posturile libere sunt mediatizate online, de publicatiile stiintifice si in ziarele nationale.

Calificari si instruire.

Pentru a deveni un fizician medical, veti avea nevoie de o diploma cu rezultate bune in fizica, stiinta aplicata, computatie, matematica sau inginerie. O calificare postuniversitara este benefica.

Activitatea de cercetare, in laboratoarele spitalelor si/sau experienta relevanta obtinuta folosind tehnici stiintifice si analitice asemanatoare, poate fi utila.

Aptitudini cheie pentru fizicienii medicali: o gandire logica si curioasa; excelente cunostinte de IT; abilitati analitice; spirit de echipa.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.