Expert Plante Medicinale (Erborizator)

Acesti experti trateaza o varietate de conditii fizice, boli si alergii numai prin utilizarea plantelor si a cunostintelor medicale pe care le detin.

Expertii in plante medicinale trateaza pacientii folosind remedii si alte tratamente bazate pe plante. Responsabilitatile postului includ, in mod obisnuit, urmatoarele: consultarea pacientilor pentru a diagnostica bolile si pentru a alege remediile adecvate; adunarea informatiilor de la pacienti cu privire la istoricul fizic/medical si simptomele anterioare; planificarea si explicarea tratementelor alese; mentinerea legaturii cu, si trimiterea catre, alti specialisti sau practicanti din domeniul sanatatii; consilierea cu privire la dieta, exercitii si stil de viata; mentinerea unor documente exacte si confidentiale cu privire la istoricul pacientilor; cunoasterea noilor progrese si ale noilor studii din domeniu; promovarea afacerii si administrarea acesteia; cresterea si producerea remediilor naturale.

Angajatorii tipici ai expertilor in plante medicinale. Cei mai multi sunt liber profesionisti, lucrand cu norma intreaga sau norma redusa, de acasa, sau de la propriul cabinet. Multi lucreaza ca parte dintr-o echipa alternativa de specialisti din domeniul sanatatii pentru clinici private.

Un numar foarte mic de posturi libere poate fi mediatizat pe internet. Dupa acumularea experientei, acestia pot preda sau pot face studii de cercetare.

Aptitudini cheie

Este necesara o buna intelegere a anatomiei si fiziologiei, pe langa cunoasterea detaliata a plantelor si a modului in care acestea se prepara. Abilitatile excelente interpersonale, de ascultare si de comunicare, sunt esentiale atunci cand interactionati cu pacientii. Deoarece expertii in plante medicinale sunt, adeseori, liber profesionisti, sunt necesare simtul de afaceri si cel de organizare. Botanistii au un temperament matur, increzator, sensibil si rezistent.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.