Editor

Editorii sunt responsabili de administrarea listelor de carti ale editurilor si de semnarea acordurilor pentru noi publicatii.

Majoritatea editorilor isi incep cariera ca asistenti editoriali, progresand prin grade odata ce au dobandit experienta si abilitatile necesare.

Editorii sunt angajati de editurile de carti comerciale si editurile academice. Activitatea independenta poate fi o optiune pentru editorii care au deja o experienta substantiala.

Responsabilitatile jobului includ negocierea acordurilor/contractelor cu agentii/autorii literari, planuirea, organizarea si monitorizarea progresului proiectelor, cerceteaza piata si investigheaza tendintele acesteia, citeste, evalueaza si comisioneaza titluri, mentine legatura cu autorii, agentii literari, personalul de marketing, supervizeaza activitatea personalului editorial, participa la targuri de carte, redactarea rapoartelor.

Constrangerile bugetare, termenele limita stricte si orele lungi de lucru pot fi stresante uneori.

Angajatorii tipici ai editorilor. Editorii sunt de obicei angajati de edituri literare si de cele academice. Cele mai multe posturi nu sunt mediatizate, si, ca atare, cele care sunt publicate atrag o competitie foarte mare.

Posturile libere pot aparea în ziare, sau pot fi mediatizate de agentiile de recrutare.

Calificare si instruire. Desi teoretic nu ai nevoie de o diploma ca sa devi un editor, este utila pentru a profesa in domeniu si pentru a avansa; profesarea fara diploma este destul de rara.

Diploma in jurnalism, in stiintele limbii si in publicitate, poate fi necesara in anumite situatii.

Aptitudinile cheie sunt: entuziasm, adaptabilitate, capacitati administrative, abilitatea de lucra eficient sub presiune, de a respecta termene limita stricte, aptitudini de comunicare excelente, atat scrise, cat si orale.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.