Economist

Economistii folosesc concepte, teorii si tehnici analitice pentru a oferi indrumare si informatii practice, menite sa asiste la planificarea manageriala si in procesul de luare a deciziilor.

Economistii studiaza datele si statisticile, ce vor fi apoi analizate pentru a genera prognoza tendintelor economice. Aceasta cercetare va fi folosita pentru a ii ajuta pe clienti sa isi imbunatateasca eficienta de operare.

Economistii sunt angajati de catre guvernul local sau central, de catre consultantele economice, companii, banci, institutii financiare, organizatiile de investitii si institutiile de educatie superioara.

Responsabilitatile postului includ oferirea de indrumare economica si de recomandari, monitorizarea si prognozarea performantei economice nationale si internationale, realizarea unor prezentari, analiza si interpretarea informatiilor complicate financiare si numerice, realizarea unor studii si redactarea rapoartelor asupra celor gasite.

Responsabilitatile pot fi putin diferite, in functie de sectorul in care lucrati: cel guvernamental sau de afaceri. In sectorul guvernamental, sarcinile pot include si evaluarea efectelor economice ale unor evenimente de importanta majora; consilierea privind potentialele implicatii ale unor noi politici; analiza efectelor cursurilor de schimb valutar asupra comertului national; examinarea performantelor marilor organizatii in gestionarea resurselor rare.

Prezentarea informatiilor care sunt usor de inteles intr-o maniera diplomatica si convingatoare reprezinta o parte importanta a activitatii unui economist, care trebuie sa se asigure ca argumentele si rezultatele furnizate vor fi usor de acceptat. Prospectele de promovare sunt excelente pentru angajatii care accepta pozitii manageriale sau care isi schimba angajatorul.

Calificari si instruire.

Veti avea nevoie de o diploma cu rezultate foarte bune in economie pentru a profesa in domeniu. Unii angajatori vor dori si o calificare postuniversitara relevanta, fapt ce este de obicei necesar daca diploma dumneavoastra nu este in domeniul economic. Toti candidatii trebuie sa cunoasca foarte bine teoria economica. Concurenta pentru posturile libere este enorma, de aceea experienta relevanta in domeniu se poate dovedi un mare avantaj.

Aptitudinile cheie pentru economisti. Atributele adecvate pentru economisti sunt increderea de sine, responsabilitate comerciala, aptitudini interpersonale bune, precum si capacitatea de a se descurca sub multa presiune. Abilitatile analitice sunt esentiale, asa cum sunt si cele de comunicare: veti fi pusi in situatia de a explica idei complexe unor oameni care au mai putine cunostinte tehnice. Tot importante sunt si cunostintele in domeniul IT, precum si capacitatea de a administra timpul in mod eficient.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.