Echipajul de Cabina

Echipajul de Cabina este responsabil pentru confortul, siguranta si bunastarea pasagerilor care calatoresc cu avioanele în timpul zborurilor de la si catre destinatiile internationale si interne.

Cu ce se ocupa membrul echipajului de cabina? Activitatea ca însotitor de zbor pentru o companie aeriana importanta ofera oportunitatea de a intra în contact cu multi oameni, precum si sansa de a calatori. Echipajul de cabina al companiei aeriene comerciale este responsabil de siguranta si confortul pasagerilor sai. Responsabilitatile includ întâmpinarea pasagerilor atunci când se îmbarca si când parasesc avionul, conducerea acestora la locurile desemnate si acordarea unei atentii speciale anumitor pasageri, cum ar fi persoanelor în vârsta sau care au un anumit handicap, servirea meselor si a racoritoarelor, verificarea starii si a proviziilor echipamentelor de urgenta pentru pasageri, demonstrarea echipamentului de urgenta si a procedurilor de siguranta, administrarea primului ajutor, gestionarea urgentelor, distribuirea ziarelor, a revistelor si a divertismentului în timpul zborului, redactarea rapoartelor de zbor dupa încheierea unei calatorii.

Rolul poate fi solicitant din punct de vedere fizic si emotional si exista un nivel ridicat de responsabilitate. Echipajul de cabina trateaza pasagerii cu diplomatie – chiar si atunci când acestia resimt efectele calatoriei prin diferite fusuri orare si a orelor prelungite petrecute în picioare.

Multe companii aeriene au nevoie ca personalul de cabina sa locuiasca în vecinatatea unui anumit aeroport si este posibil ca acesta sa fie chemat la munca într-un timp scurt. Orele de munca pot implica ture lungi, si poate fi necesar lucrul în timpul vacantelor publice. Cu toate acestea, multi membri ai echipajului de cabina se bucura de oportunitatea de a interactiona cu o varietate mare de oameni si de a explora diferite destinatii de pe glob.

Referindu-ne la diferitii angajatori ai echipajului de cabina, agentiile specializate de recrutare sunt cele care publica posturile disponibile din partea marilor companii aeriene comerciale si economice. Furnizorii de cursuri de instruire detin deseori legatura cu agentiile de recrutare si companiile aeriene, fapt ce se poate dovedi util în gasirea unui loc de munca.

Aceasta cariera este accesibila atât pentru absolventii de facultate, cât si pentru cei care parasesc scoala. O diploma în orice domeniu este acceptabila, desi o calificare în asistenta medicala, turism sau limbi straine poate fi de folos.

Calitatile personale, aspectul si o buna conditie fizica si de sanatate sunt în mod normal mult mai importante decât calificarile. Activitatea în domeniul public, sau experienta câstigata în asistenta, catering, turism, sunt de obicei necesare.

Cele mai multe companii aeriene cer ca personalul de cabina sa aiba un curs de instruire în proceduri de siguranta, chestiuni legale / de emigrare, si relatiile cu clientii. O varietate de cursuri preliminare de instruire este disponibila, ce le deschide studentilor drumul catre obtinerea unor diverse aptitudini si catre procesele de recrutare. Astfel de institutii tin de obicei legatura cu agentiile mari de recrutare, fapt ce poate reprezenta un avantaj, dar nu garanteaza obtinerea unui loc de munca.

Aptitudinile cheie ale echipajului de cabina sunt reprezentate de abilitati interpersonale si de comunicare, capacitatea de a ramâne calm în situatii de urgenta, sau atunci când pasagerii sunt dificili; acesta trebuie sa dea dovada de diplomatie si tact, sa aiba vedere si auz bun, o stare de sanatate buna, precum si conditie fizica – multe companii aeriene cer echipajului sa poata înota cel putin 25m – , abilitatea de a avea o prezenta placuta chiar si atunci când a stat mult în picioare sau când se afla în afara fusului orar obisnuit.

Angajatorii cer, de obicei, anumite conditii, datorate spatiului restrâns; acestea pot include greutate minima / maxima si ca aceasta sa fie proportionala. Sunt descurajate tatuajele si piercingurile vizibile, iar echipajul trebuie sa arate elegant, si sa poarte des o uniforma.