Dramaterapeut

Dramaterapeutii se gestioneaza sesiuni controlate in care teatrul si activitatile bazate pe drama sunt folosite pentru a observa comportamentul, atitudinile si emotiile indivizilor care se confrunta cu probleme fizice, psihologice, emotionale sau mentale.

Angajatorii dramaterapeutilor includ serviciile nationale de sanatate, departamentele de servicii sociale, casele rezidentiale, inchisorile, scolile, institutiile pentru cei cu dizabilitati, organizatiile de voluntariat si de caritate. Activitatea dramaterapeutilor se desfasoara, de obicei, in domeniul privat sau ca liber-profesionisti. Acestia lucreaza cu adulti, tineri si copii care sufera de anxietate, depresie, afectiuni fizice/psihiatrice/neurologice, dificultati in procesul de invatare, dementa, autism, probleme comportamentale sau emotionale.

Responsabilitatile tipice ale job-ului includ evaluarea si monitorizarea nevoilor clientilor, planificarea si administrarea tratamentului adecvat, relationarea si preluarea pacentilor de la alti profesionisti cum ar fi doctorii, psihologii si alti terapeuti; pastreaza documentele si notitele pe cazuri confidentiale, ajuta clientii sa inteleaga si sa se confrunte cu conflictele interioare prin procese legate de drama, cum ar fi improvizatia, interpretarea unor roluri, povestirea si lucrul pe scenarii; le ofera clientilor increderea necesara pentru a asimila noi abilitati, folosesc recuzita, echipamente, si materiale, redacteaza rapoarte, participa la cursuri si ateliere pentru a se mentine la curent cu progresele in domeniu.

Dramaterapia este o profesie mica, iar posturile libere (in special cele care sunt full-time) atrag o competitie puternica. Cele mai multe oportunitati sunt part-time si/sau temporare. Acestea sunt mediatizare prin serviciile de sanatate nationala, in ziarele nationale sau locale si in publicatii de specialitate.

Calificari si instruire.

Poti profesa in domeniu fie ca esti absolvent de facultate, fie ca ai abandonat studiile. Este esential sa obtii o diploma postuniversitara sau un masterat de dramaterapie, si poti fi acceptat la aceste cursuri fara o diploma daca ai calificare profesionala, spre exemplu in asistenta sau munca sociala.

Aptitudinile cheie pentru dramaterapeuti. Candidatii trebuie sa fie maturi si sa nu judece oamenii, sa fie rezilienti si sa aiba abilitatea de a se descurca in situatii critice, sa dea dovada de creativitate, imaginatie, abilitati excelente interpersonale si de comunicare, precum si de respect pentru confidentialitate.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.