Doctor

Doctorii din spitale ofera un diagnostic si trateaza bolile, afectiunile si conditiile medicale prin punerea in aplicare a abilitatilor medicale specializate si a cunostintelor pe care le detin.

Responsabilitatile specifice variaza foarte mult in functie de aria de specializare. Cu toate acestea, sarcinile generice ale jobului includ: consultul pacientilor si examinarile fizice, organizarea volumului de lucru, efectuarea procedurilor chirurgicale, ingrijirea pre- si post-operatorie, monitorizarea si administrarea medicamentatiei, evaluarea si planificarea tratamentelor necesare, relationarea zilnica cu personalul, incluzand ceilalti doctori, personalul non-medical responsabil de management si alti profesionisti in sanatate. Doctorii redacteaza rapoarte si mentin istoricele si documentele pacientilor si se ocupa de educarea populatiei in ceea ce priveste sanatatea.

Angajatorii tipici ai doctorilor din spitale. Doctorii sunt angajati de catre serviciile nationale de sanatate, de spitalele din sectorul privat, de organizatiile de caritate/voluntariat si de fortele armate.

Posturile libere sunt mediatizate online de catre site-urile serviciilor nationale de sanatate, in ziarele nationale si in alte publicatii de specialitate.

Calificari si instruire. Puteti deveni doctor numai cu o diploma relevanta si pregatire. Primul stadiu il reprezinta obtinerea unei diplome universitare in cadrul facultatii de medicina, ce dureaza 6 ani.

Urmeaza apoi rezidentiatul, realizat in urma unui examen la nivel national, in cadrul caruia rezidentul se specializeaza intr-o anumita arie a medicinei, precum pediatrie, medicina de urgenta sau neurochirurgie.

Aptitudinile cheie cerute doctorilor: abilitatea de a lucra peste program si sub presiune, de a rezolva probleme, de a lua decizii eficiente. Acesta trebuie sa detina ambitia de a-si continua studiile de-a lungul intregii sale cariere, trebuie sa isi dovedeasca abilitatile de leader, calitatile manageriale, capacitatea de comunicare, compasiune si conduita profesionala.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.