Designer industrial / de produs

Designerii industriali/de produs pornesc de la imaginea de ansamblu a design-ului si creaza solutii pentru noi produse, care sunt inovative, practice si adecvate spre a fi fabricate.

Designerii industriali sunt implicati in fabricarea unor produse precum mobila, masini, aparate electrocasnice si jucarii.

Responsabilitatile postului includ: consultarea managerilor si a clientilor despre cerintele design-ului; negocierea si acceptarea contractelor, a bugetelor si a perioadei de lucru; clarificarea si rezolvarea problemelor legate de design; investigarea materialelor adecvate si a proceselor de productie; realizarea schitelor si exemplelor de design; testarea designului de produs folosind modele, prototipuri, programe specializate de calculator si tehnologia design-ului asistat de calculator; cunoasterea noilor tendinte si influente; mentinerea la curent cu departamentele de vanzari, marketing si productie; corectarea eventualelor defecte ale produselor; prezentarea design-urilor, a mostrelor si a produsului final clientilor pentru evaluare.

Angajatorii tipici ai designerilor industriali/de produs pot fi producatorii comerciali, industriali, cei de produse interne, consultantele de design sau diversi comercianti.

Activitatea independenta este posibila pentru designerii care au experienta industriala adecvata, desi poate fi destul de greu sa te stabilesti si sa te dezvolti. Aceasta optiune necesita o retea buna de contacte, un simt dezvoltat al afacerilor si o abordare hotarata si riguroasa a sarcinilor.

Posturile libere sunt mediatizate de catre serviciile de cariera si agentiile de recrutare, precum si online, in ziare sau in publicatiile din domeniu.

Calificari si instruire. Pentru a deveni un designer industrial/de produs, veti avea nevoie de o diploma intr-un domeniu adecvat precum design industrial, design 3D si design spatial. In cazul absolventilor altor discipline, pot fi utile calificarile postuniversitare, precum si in cazul oportunitatilor din sectoarele specializate ale pietei (piata automobilistica, piata mobilei si a ceramicelor). Un alt avantaj il constituie si acumularea de experienta.

Aptitudinile cheie pentru designerii industriali/de produs: atentia la detalii, bune cunostinte tehnice si creativitate, responsabilitate comerciala, competente in domeniul IT, inclusiv in CAD, precum si abilitati interpersonale si de comunicare.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.