Dentist

Dentistii sunt profesionisti medicali care se concentreaza pe igiena orala si dentara a pacientilor lor.

Ca dentist, in mod obisnuit veti verifica igiena dentara si orala a pacientilor, si fie veti oferi indrumare, fie veti face operatii. Alte sarcini includ gestionarea echipamentului tehnic precum aparatura cu raze X, pastrarea clara si concisa a istoricului si a documentatiei pacientilor, care contin si structura lor dentara (poate fi folosita pentru identificarea indivizilor). Dentistul se tine la curent cu toate progresele din domeniu, lucreaza cu o asistenta medicala si cu un receptionist medical, si isi continua instruirea si specializarea pe tot parcursul carierei sale.

Ca dentist, va fi necesar sa lucrati peste program si in timpul weekend-ului, dar orele tind sa fie mai regulate decat cele ale medicilor.

Angajatorii tipici ai dentistilor. Dentistii sunt, in mod normal, angajati de spitale sau de clinici private. Pe masura ce se capata mai multa experienta, recompensele financiare vor fi mai satisfacatoare.

Calificare si instruire. Pentru a lucra ca dentist, veti avea nevoie de o diploma in stomatologie. Facultatea dureaza in mod normal sase ani.

Aptitudinile cheie pentru dentisti: comunicare, rabdare, abordarea metodica si in profunzime, abilitatea de a lucra ore lungi, si sub presiune, o buna etica, capacitatea de a lucra intr-o echipa.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.