Curier – Ghid turistic

Curierii calatoresc cu grupurile de turisti in cadrul pachetelor turistice catre destinatii nationale si internationale, acestia fiind responsabili de fiecare aspect al vacantei.

Curierii sunt fie angajati de operatorii de voiaje fie de catre operatorii de transport in rol de consultant sau liber profesionist. Este responsabilitatea lor ca o vacanta sa se desfasoare fara probleme si ca toate promisiunile facute sa fie respectate. Acestea includ realizarea de cercetari inainte de voiaj, asigurarea catering-ului, a cazarii, transportului si excursiilor, inspectarea sigurantei si curateniei hotelului, oferirea de sfaturi in privinta obiectivelor turistice, organizarea si conducerea excursiilor, rezolvarea problemelor ce pot surveni, traducerea si interpretarea, pregatirea rapoartelor.

Nu exista prea multa instruire „la locul postului” decat scurte programe de introducere, poate chiar observarea cuiva la locul de munca. Oportunitatile de promovare sunt limitate. In mod normal, activitatea este sezoniera si poate necesita ore lungi de lucru si timp petrecut departe de casa. Curierii pot fi de munca timp de 24 de ore intr-o zi.

Posturile libere sunt mediatizate in ziarele nationale si in presa de specialitate sau online. Este bine sa aplicati si in mod speculativ.

Calificari si instruire

Nu este necesara o diploma pentru a profesa, dar competitia stransa pentru un post poate face ca experienta relevanta si/sau calificarile detinute sa fie necesare. Acestea pot include o diploma in domenii precum turism, limbi straine sau agrement.

Aptitudini cheie pentru curieri/ghizi turistici

Candidatii trebuie sa aiba o conditie fizica buna, cu multa energie si incredere, sa fie capabili sa lucreze eficient fara supraveghere, sa aiba o atitudine calma, „indreptata catre client” si sa aiba aptitudini interpersonale excelente.

Cunoasterea limbilor straine este esentiala. Familiaritatea cu si cunoasterea destinatiilor de vacanta, a masurilor de prim ajutor precum si detinerea unui carnet de conducere pot fi utile.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.