Contabil Tehnician

Contabilii tehniciani lucreaza atât pentru organizatiile sectorului privat, cât si ale celui public, unde se ocupa cu o gama larga de contabilitate, de sarcini financiare si de taxe.

Contabilii tehnicieni se ocupa cu sarcini contabile practice, adunând, verificând si analizând informatia financiara, care este apoi folosita de contabili. Printre responsabilitatile obisnuite se numara administrarea salariilor, stabilirea legaturilor cu personalul managerial, colegii si clientii, aranjarea platilor pentru facturi, monitorizarea tranzactiilor financiare, pregatirea conturilor, a rapoartelor si a declaratiilor financiare.

Chiar daca, de cele mai multe ori, îi asista pe contabilii înregistrati, ei pot furniza servicii independente. În general, activitatea independenta a contabililor tehnicieni include sarcini mai complexe, cum ar fi calcularea la sfarsit de an a sumelor din cont, consultare, asigurarea ca institutia functioneaza în conformitate cu legislatia, consilierea si controlarea veniturilor si a cheltuielilor.

Angajatorii tipici sunt organizatiile de caritate, bancile, companiile de asigurari, autoritatile locale sau de sanatate, organizatiile industriale etc.

Aptitudinile cheie ale contabililor fiscali

Pentru a putea fi considerat un contabil de succes, acesta are nevoie de un anumit set de aptitudini, care include o abordare metodica, un simt comercial excelent, auto-motivare, abilitatea de a lucra în echipa, stapânirea buna a matematicii si abilitatea de a rezolva problemele.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.