Contabil Management

locuri de munca contabil managementContabilii de management asista la planificarea manageriala si la procesul comercial de luare a deciziilor, prin furnizarea unor informatii financiare adecvate si prin administrarea conturilor.

Contabilii de management au grija de conturile unei companii. Acestia consiliaza managerii cu privire la implicatiile financiare pe care le presupun deciziile luate, pentru a ajuta la cresterea companiei si la realizarea unui profit.

Responsabilitatile postului includ: pregatirea rapoartelor, a bugetelor si a situatiilor financiare; administrarea financiara si realizarea auditurilor interne; mentinerea legaturii cu personalul managerial si cu alti colegi; supervizarea unei echipe de contabili; dezvoltarea si intretinerea sistemelor/politicilor financiare; controlarea si preconizarea cheltuielilor si a veniturilor; crearea unor strategii de afaceri pentru a oferi valoare actiunilor.

Oportunitatea de a lucra peste hotare poate aparea din partea unor angajatori. Cu experienta (cel putin cinci ani), contabilii de management pot avansa pe roluri de director de finante si de CFO al unei companii.

Angajatorii tipici ai contabililor de management: orice organizatie a sectorului public sau privat cu un departament financiar sau de contabilitate, precum serviciile de sanatate, comert si transporturi; institutiile financiare.

Posturile libere sunt mediatizate de catre serviciile de cariera, agentiile specializate de recrutare a fortei de munca si in ziarele si publicatiile nationale si regionale, precum si online.

Calificari si instruire. Exista cai de a profesa in domeniu, atat pentru absolventi, cat si pentru cei care au parasit studiile. Pentru absolventi, este recomandata o diploma in contabilitate sau matematica, dar studiile in afaceri si management pot fi utile deoarece va pot scuti de unele examene pe care va trebui sa le dati pentru a fi calificat.

Pentru cei care au parasit studiile, exista anumite organisme de contabilitate care va pot oferi calificarea necesara pentru a profesa in domeniu.

Aptitudinile cheie pentru contabilii de management: bune capacitati de comunicare scrisa si orala; abilitatea de a lucra ca parte dintr-o echipa; excelente cunostinte de matematica si abilitati analitice; acuratete si atentie la detalii; bune cunostinte in domeniul afacerilor.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.