Consultant IT

locuri de munca consultant ITConsultantii in tehnologia informatiei ofera sfaturi, planuiesc, modeleaza si instaleaza sistemele de tehnologie a informatiei pentru clientii lor.

Consultantii IT sunt angajati pentru a lucra cu clienti din domeniul industrial si comercial, care au nevoie de ajutor si cauta consiliere cu privire la afacere si problemele ce tin de IT.

In mod obisnuit, un proiect implica: consultarea personalului din diferite parti ale organizatiei clientului; analiza datelor organizatiei; determinarea cerintelor sistemelor informationale si definirea obiectivelor proiectului; realizarea unor recomandari, cum ar fi sugerarea celor mai bune programe si sisteme; design-ul, instalarea si testarea noilor sisteme si software, precum si rezolvarea oricarei probleme ce poate aparea; compilarea si prezentarea informatiei; repararea problemelor calculatoarelor si indepartarea virusilor; instruirea userilor; raspunderea la feedback-ul primit.

Adoptarea unei atitudini flexibile in ceea ce priveste programul de lucru este utila, deoarece deplasarile si perioadele de lucru petrecute departe de casa sunt obisnuite.

Angajatorii tipici ai consultantilor in IT: consultantele specializate de IT, companiile de software, companiile de utilitati, comerciantii din domeniul IT, organizatiile financiare, alte organizatii private mari si firmele de servicii profesionale.

Consultantii care au o experienta de cativa ani in domeniu pot lucra si ca liber profesionisti. Posturile libere sunt mediatizate online – de catre angajatori – precum si de catre agentiile de recrutare, serviciile de cariera si pe site-urile specializate in locuri de munca.

Calificari si instruire. Pentru a profesa in domeniu, este acceptata o diploma in unul dintre urmatoarele domenii: stiintele calculatorului, ingineria de software, informatica, studii de afaceri sau matematica. Orice experienta anterioara dobandita, fie prin stagiaturi, fie prin munca sezoniera, este benefica in obtinerea unui loc de munca.

Aptitudinile cheie pentru consultantii in IT: abordare meticuloasa a sarcinilor; atentia la detalii; capacitatea de a atinge standarde inalte; bune aptitudini analitice si tehnice, precum si de rezolvare a problemelor; gestionarea eficienta a timpului pentru a respecta termenele limita; abilitatea de a lucra sub presiune, de a face multi-tasking; aptitudini interpersonale si capacitatea de a comunica cu clientii.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.