Consilier Horticol

Consilierii horticoli sunt consultanti specialisti care identifica si evalueaza problemele horticole si ofera sfaturi adecvate ce tin de domeniul tehnic sau al afacerilor, clientilor din sectorul public.

Consilierii horticoli sunt responsabili de mentinerea unui echilibru atent al faunei si florei odata cu schimbarea constanta a conditiilor. Responsabilitatile cheie includ: dezvoltarea si mentinerea unei liste de contacte ale clientilor; vizitarea acestora la locatii; evaluarea mediului; analiza productiei; schitarea planurilor pentru gradini/plantat; indrumarea cu privire la schemele de plantare a copacilor; realizarea de prezentari; redactarea publicatiilor tehnice, a pamfletelor si a rapoartelor; realizarea cercetarilor; pastrarea documentelor financiare si administrative; dezvoltarea, mediatizarea si promovarea serviciilor.

Variatiile in volumul de lucru difera in functie de cerintele sezoniere – in timpul perioadelor mai aglomerate poate fi necesar un program prelungit. Oportunitatile de promovare pe pozitii senioare sunt limitate – relocarea sau specializarea sunt in general, necesare. Multi consultanti lucreaza independent, dupa multi ani de experienta in alte roluri horticole.

Angajatorii tipici ai consilierilor horticoli: consultantele horticole specializate; autoritatile locale; companiile comerciale de procesare a alimentelor; companiile de distributie; asociatiile horticole, agronome sau de mediu.

Posturile libere sunt mediatizate de serviciile de cariera, in ziarele locale sau nationale si online.

Calificari si instruire. O diploma in horticultura, agricultura sau in stiintele pamantului, stiintele mediului sau inginerie agronoma, reprezinta, in mod normal, minimul de cerinte academice pentru a profesa. In cazul unor oportunitati poate fi necesara si o calificare postuniversitara. Experienta anterioara se poate dovedi a fi esentiala, intrucat posturile libere atrag o competitie destul de stransa. Deasemenea, in mod normal este necesara si detinerea unui permis auto.

Aptitudinile cheie: initiativa; responsabilitate comerciala; capacitatea de a rezolva probleme; excelenta comunicare; abilitati analitice si de vanzare; simt de organizare si de gestionare a proiectelor; cunostinte substantiale din domeniul agriculturii si horticulturii.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.