Consilier cariera

Consilierii in cariera ofera indrumare cu privire la alegerea carierei, angajare, instruire si oportunitati de educatie clientilor, incluzand tinerii si cei care nu au un loc de munca.

Clientii acestor consilieri includ adulti, oameni tineri, someri, cei care doresc sa isi schimbe cariera si studenti. Responsabilitatile tipice includ evaluarea caracteristicilor, aptitudinilor si intereselor personale prin interviuri individuale sau prin activitati de grup, sfatuire si ajutare, mentinerea legaturii cu scolile, angajatorii si organizatiile profesionale. Acestia folosesc aplicatii specializate de calculator si scriu literatura de cariera, planuri de actiune si rapoarte.

Posturile libere sunt publicate in ziarele locale, regionale si nationale, si pe internet.

Calificari si instruire. Exista posibilitatea de a intra in domeniu atat pentru absolventi, cat si pentru cei care au parasit scoala.

Orice diploma este acceptabila pentru a profesa; mai importante decat domeniul studiat sunt maturitatea, experienta relevanta si personalitatea.

Aptitudinile cheie. Consilierii in cariera trebuie sa aiba multa incredere si abilitati excelente de ascultare, de comunicare scrisa si verbala. Deasemenea, importante mai sunt confidentialitatea, abilitatile interpersonale si sprijitul de echipa.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.