Consilier (advice worker)

Consilierii ofera informatie impartiala si confidentiala, sfaturi si îndrumare indivzilor într-o varietate de probleme sociale, financiare, legale sau de angajare.

Ce face un consilier? Acesta ajuta clientii în domenii precum datorii sau probleme cu banii, probleme legate de legislatie sau drepturi, locuri de munca, sanatate si educatie. Munca este dificila, iar sarcinile variaza de la intervievarea clientilor, evaluarea problemelor si redactarea rapoartelor, la mediere în numele unui client si acordarea de reprezentare legala în procese si tribunale. Alte responsabilitati includ întretinerea datelor si a sistemelor de informatii, compilarea statisticilor, pregatirea / distribuirea materialelor de publicitate, interpretarea legislatiei si cercetarea cazurilor, stabilirea legaturilor cu organizatii relevante.

Consilierii ajuta indivizi care, de cele mai multe ori, se afla în situatii de criza, cu probleme foarte complexe inclusiv legate de locul de munca. Acest lucru duce la un job stresant si solicitant din punct de vedere emotional, dar în acelasi timp satisfacator, daca se gaseste o solutie la problemele clientilor.

Posibilii angajatori pot fi universitatile si alte institutii, Serviciul National de Sanatate, organizatii de voluntariat sau de caritate.

Posturile vacante apar în ziarele locale, regionale si nationale si pe site-urile de recrutare si de anunturi de locuri de munca.

În ceea ce priveste calificarea si instruirea necesara, personalitatea si experienta relevanta sunt, de obicei, mai importante decât calificarile, desi o diploma în drept, consiliere, psihologie, educatie, stiinte sociale, administratie publica, pot fi folositoare.

Aptitudinile candidatului: sa fie plin de resurse, sa aiba aptitudini bune de comunicare verbala si scrisa, maturitate, încredere, empatie si rabdare.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.