Consiler drepturi ale consumatorului

Consilierul care apara drepturile consumatorilor gestioneaza plangerile clientilor si ofera informatii, sfaturi si indrumare membrilor publicului despre produsele si/sau serviciile pe care acestia le-au achizitionat.

Majoritatea consilierilor sunt angajati de autoritatile locale si lucreaza pentru departamentele standarde comerciale, in centre specializate de consiliere a consumatorilor cu privire la drepturile lor si in centrele de consiliere generala. Oportunitatile apar si prin intermediul organizatiilor guvernamentale, care monitorizeaza performanta anumitor companii, precum utilitatile si operatorii de transport public.

Sarcinile variaza de la intervievierea clientilor, evaluarea problemelor si redactarea rapoartelor pentru mediere in dispute din partea clientilor, la furnizarea de reprezentare legala in fata curtii. Alte responsabilitati includ raspunderea la solicitarile generale ale problemelor consumatorilor, oferirea de sfaturi prin telefon sau online; acesta mentine documentatia si sistemele de informatie, compileaza statisticile, pregateste si distribuie materialele de publicitate, cerceteaza cazurile, negociaza sau participa ca intermediar la intalnirile cu furnizorii de servicii. Consilierii care apara drepturile consumatorilor se tin la curent cu schimbarile codurilor de practica si cu legislatia drepturilor consumatorilor, si mentin legatura cu alte organizatii relevante.

Posturile libere sunt mediatizate online, in ziarele locale, regionale si nationale si in publicatii specializate.

Calificari si instruire. Experienta anterioara, voluntara sau platita, te va ajuta sa profesezi in domeniu. De obicei, personalitatea si experienta relevanta sunt mai importante decat calificarile, desi o diploma in drept, consiliere, psihologie, educatie, activitate sociala/comunitara, administratie publica sau stiinte sociale, poate fi utila.

Aptitudinile cheie pentru consilierii care apara drepturile consumatorilor. Ingeniozitatea si capacitatea de comunicare scrisa si orala sunt absolut esentiale, asa cum este si detinerea unei atitudini mature, increzatoare, empatice si rabdatoare.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.