Citogenetician clinic

Citogeneticienii clinici lucreaza ca parte dintr-o echipa medicala responsabila pentru detectarea, analiza si interpretarea bolilor genetice din mostrele sangelui, tesuturilor si ale lichidelor corpului uman.

Citogeneticienii clinici analizeaza anomaliile din cromozomii pacientilor prin microscopie, fotografie, tehnici ADN, tehnologie asistata de calculator si alte proceduri automatizate de testare.

Responsabilitatile tipice includ testarea fatului pentru boli genetice, asistarea hematologilor in analiza sangelui, managementul laboratorului, relationarea cu personalul medical/ de laborator, inregistrarea datelor, redactarea rapoartelor si a articolelor, rezolvarea problemelor, desfasurarea cercetarii.

Angajatorii tipici ai citogeneticienilor clinici sunt casele nationale de sanatate, centrele de cercetare si institutiile private de cercetare.

Posturile libere sunt uneori publicate in ziarele nationale, in spitalele locale, in revistele de specialitate sau pe internet.

Aptitudinile cheie cerute citogeneticienilor sunt: capacitatea de cercetare, acuratete perfecta, comunicare, o minte logica si curioasa, abilitatea de a lucra in echipa.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.