Chiropractician

Chiropracticienii folosesc o varietate de tehnici si terapii fizice pentru a trata si reabilita pacientii care sufera de afectiuni si/sau leziuni ale spatelui sau ale sistemului musculo-scheletic.

Chiropracticienii ajuta clientii sa se recupereze dupa afectiuni ale spatelui sau ale sistemului musculo-scheletic prin folosirea tehnicilor de manipulare si de sprijin, a unor echipamente specializate si prin exercitiu fizic. Acestia corecteaza problemele coloanei si leziunile prin aplicarea manuala a fortei sau prin utilizarea unui echipament specializat. Chiropracticienii iau in considerare si starea generala de sanatate, stilul de viata si bunastarea pacientilor, pentru a oferi un tratament corespunzator.

Sarcinile includ consultarea la domiciliu si in clinici a pacientilor, adunarea informatiilor de la pacienti despre istoria medicala; acestia fac examinari fizice, iau pulsul, frecventa cardiaca si tensiunea, pregatesc pacientii pentru raze, ofera un diagnostic si un plan de tratament, ofera sfaturi despre stilul de viata, exercitiu si miscare, relationeaza cu, si fac trimiteri catre, doctori sau alti specialisti din domeniul sanatatii, pastreaza documente precise si confidentiale despre pacienti, participa la conferinte si se mentin la curent cu noutatile in domeniu.

Angajatorii tipici. Majoritatea chiropracticienilor lucreaza independent sau pentru clinici private (precum clinici specializate de chiropractica). Pot fi disponibile contracte si pentru clinicile de medicina generala. Existe prospecte bune de angajare pentru chiropracticienii calificati, deoarece putini o practica, iar cererea este mare.

Calificari si instruire. Cei mai multi studenti care au cunostinte in domeniul stiintei, pot obtine o diploma in chiropractica. De obicei, cursurile de diploma in chiropractica sunt scumpe. Experienta anterioara relevanta, prin munca voluntara sau platita nu este obligatorie, dar poate fi utila.

Aptitudini cheie pentru chiropracticieni. Toti candidatii trebuie sa aiba o stare de sanatate si o conditie fizica bune, si sa poata comunica eficient cu oamenii.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.