Chimist analitic

Chimistii analitici evalueaza structura chimica si natura substantelor. Abilitatile lor sunt necesare într-o varietate de scopuri, incluzând crearea de medicamente, analiza criminalistica si toxicologie.

Chimistii analitici analizeaza mostre folosind o varietate de tehnici cum ar fi electro-cromatografia, cromatografia lichida de înalta performanta si spectroscopia. Acestia sunt angajati de o varietate de organizatii, atât din sectorul public, cât si privat, si se pot specializa în domenii precum cel toxicologic, farmaceutic, în controlul de calitate sau criminalistica. Responsabilitatile tipice includ: utilizarea unei varietati de sisteme, tehnici sau echipamente folosite în cercetare si analiza, interpretarea si analiza datelor colectate, care trebuiesc sa fie înregistrate cu acuratete, în concordanta cu regulamentul, raportarea si prezentarea rezultatelor. Chimistii redacteaza documentele de cercetare, rapoartele, evaluarile si sumarele, se tin la curent cu progresele tehnice si stiintifice, se asigura de respectarea standardelor de siguranta, mentin contactul cu furnizorii, personalul stiintific / de cercetare si clientii, creaza noi metode analitice.

Angajatorii tipici includ agentiile guvernamentale, spitalele, universitatile, laboratoarele de sanatate publica, agentiile de mediu, organizatiile specializate de cercetare, companiile de testare sau cele private de alimente, materiale, polimeri, biotehnologie, companiile farmaceutice sau chimice.

Calificari si instruire. Puteti deveni un chimist analitic daca aveti o diploma cu rezultate bune într-un domeniu relevant precum chimie, chimie aplicata / analitica sau biochimie. Deasemenea, exista sanse si pentru geochimisti, matematicieni si oamenii de stiinta în probleme de mediu sa intre în domeniul chimiei analitice. Experienta în cercetare si în laborator poate fi si ea de folos.

Aptitudinile necesare pentru chimistii analitici includ rabdare, determinare, creativitate, flexibilitate si fermitate. Angajatorii cauta oameni cu o minte logica si independenta, care sunt motivati si capabili sa rezolve probleme complexe, care sa aiba o abordare sistematica a sarcinilor. Acestia trebuie sa detina cunostinte teoretice despre tehnicile de analiza, sa aiba capacitatea de a dezvolta si valida noi metode, sa fie competenti în domeniul IT, sa poata lucra în echipa si sa dea dovada de responsabilitate.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.