Cercetator marin

locuri de munca cercetator marinCercetatorii marini se ocupa de studiul oceanului, observand interactiunea acestuia cu organismele sale, cu fundul oceanului, cu zonele de coasta si cu atmosfera.

Cercetatorii marini pot lucra pe teren, intr-un birou sau pe o nava. Sarcinile pe care le indeplineste un cercetator marin: planifica si realizeaza studii si experimente de laborator; aduna mostre din ocean; se tine la curent cu progresele stiintifice; participa la cursuri relevante de instruire; inregistreaza, analizeaza si interpreteaza datele obtinute din procesele biologice sau fizice; foloseste tehnologia de urmarire pentru a studia anumite organisme; redacteaza lucrari de cercetare, rapoarte si evaluari; se asigura ca datele sunt inregistrate in mod precis; isi foloseste aptitudinile de rezolvare a problemelor pentru a gasi solutii la dificultatile ce pot aparea in timpul cercetarii; dezvolta si mentine o retea de contacte; sustine prezentari; identifica noi surse de finantare si aplica pentru burse; planifica si organizeaza expeditii de cercetare; genereaza noi ipoteze si teorii de cercetare; testeaza aceste teorii si ipoteze.

Angajatorii tipici ai cercetatorilor marini: laboratoarele marine; universitatile; agentiile guvernamentale; companiile de energie regenerabila; organizatiile si consultantele specializate de cercetare; companiile de inginerie; pescariile; grupurile de conservare marina; organizatiile de management costal.

Posturile libere sunt mediatizate online, de serviciile de cariera, in ziarele nationale, in publicatiile stiintifice relevante si de catre institutiile profesionale si pe site-urile lor.

Calificari si instruire. De obicei, este necesara o diploma cu rezultate bune in stiinta marina, biologie marina, geologie, ecologie, biologie, oceanografie, zoologie sau studii maritime. Utila este si o calificare postuniversitara (masterat sau doctorat), in special pentru pozitiile permanente. Cercetarea postdoctorala, cercetarea practica sau experienta dobandita prin activitatea de laborator sunt benefice, si in general, sunt necesare pentru posturile din domeniul academic.

Aptitudini cheie pentru cercetatorii marini: rabdare si determinare; creativitate si flexibilitate; o gandire logica si indreptata catre stiinta; abilitati numerice; atentie meticuloasa la detalii; excelente aptitudini analitice; spirit de echipa si abilitati interpersonale; cunostinte de baza despre oceanografie; abilitatea de a trage concluzii din cele descoperite.   

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.