Cartograf

Cartografii studiaza, planifica, produc si distribuie harti digitale sau clasice, diagrame, foi de calcul pentru sectorul public si clientii comerciali.

Cartografii se ocupa de toate aspectele realizarii unei harti (stiintific, tehnologic si artistic). Acestia sunt responsabili cu cercetarea, adunarea, pastrarea, recuperarea si manipularea datelor, modelarea hartilor, verificarea acuratetii acestora, mentinerea legaturii cu furnizorii, clientii sau contactele externe, accesarea si utilizarea fotografiilor aeriene si a imaginilor de satelit.

Tehnologia informatiei joaca un rol important in profesie, si a schimbat dramatic natura activitatii. Procesele traditionale de trasare si inscriptionare a hartilor a fost inlocuita de programe de cartografiere asistate de calculator. Datele sunt stranse, pastrate si transferate electronic, iar calculatoarele sunt utilizate pentru a modela, crea si produce hartile.

Angajatorii tipici. Cartografii sunt angajati de catre organizatiile guvernamentale, autoritatile locale, companiile de utilitati, agentiile de servicii, consultantele private si editurile de harti comerciale.

Calificari si instruire. Pentru a deveni un cartograf ai nevoie de o diploma intr-un subiect relevant, desi cei care parasesc scoala pot profesa in domeniu daca au experienta in aviatie militara sau armata.

Pentru absolventi, o varietate de diplome sunt acceptabile pentru a profesa. Acestea sunt geografie, stiintele pamantului, inginerie civila, geofizica/geochimie, stiinte marine, oceanografie, stiinte computerizate.

Aptitudinile cheie pentru cartografi. Un cartograf trebuie sa fie pasionat de domeniu, sa acorde o atentie meticuloasa detaliilor, sa aiba bune competente in IT si in design.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.