Cameraman / Operator Imagine

Cameramanii / Operatorii de imagine controleaza fizic echipamentul de filmare, atat in studio, cat si la locatie pentru filme, televiziune, transmisiuni video si inregistrari.

Cameramanii sunt angajati de televiziune si de companiile de cablu, in industria filmului, si de companiile de productie video. Acestia sunt responsabili de operarea unei varietati de echipamente tehnice incluzand camerele controlate prin telecomanda sau cele electronice, montajele mobile.

Alte responsabilitati includ asamblarea si instalarea echipamentului, planuirea, pregatirea si repetarea scenelor, urmarirea scenariului camerei, captarea creativa a cadrelor si a actiunii, raspunderea rapida la directive, comunicarea cu personalul responsabil cu lumina si cel tehnic.

Acest job poate fi obositor si solicitant din punct de vedere fizic, necesitand deplasarea intre locatii si ore neregulate de munca.

Cele mai multe posturi vacante sunt publicate pe internet, in ziare sau in publicatii de specialitate.

Calificari si instruire. Exista modalitati de a profesa in acest domeniu si pentru absolventii de facultate, si pentru cei care au parasit scoala.

Abilitatile practice, entuziasmul si experien?a relevanta este apreciata mai mult decât calificarile academice, desi o diploma in televiziune, film, fotografie, studii media sau artele spectacolului, pot fi utile. Este important sa ara?i ca esti pasionat de acest domeniu, si sa aduci un portofoliu prin care sa iti pui in evidenta competentele teoretice si abilitatile tehnice. Experienta poate fi dobandita prin fotografie, film sau editare video, ca hobby sau la nivel amator.

Aptitudinile de baza pe care trebuie sa le aiba un cameraman sunt: stamina, o buna conditie fizica, capacitatea de concetrare pe o durata mai lunga, simt de observatie, auzul si vederea foarte bune.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.