Broker de marfuri

Brokerul de marfuri cumpara si vinde marfuri din partea clientilor privati si comerciali.

In mod traditional, brokerii de marfuri cumpara si vand marfuri precum petrol, cereale, metale, zahar si cafea din partea clientilor acestora. Cu toate acestea, in ziua de azi brokerii de marfuri se ocupa si de tranzactia produselor financiare complexe (derivative), bazate pe o gama mai larga de bunuri, precum actiuni, capitaluri, stocuri si obligatiuni, in vederea obtinerii unui profit financiar mai mare.

Responsabilitatile tipice includ monitorizarea performantei pietei, oferirea de sfaturi clientilor privind investitiile si piata; acesta realizeaza tranzactiile din partea clientilor, mentine legatura cu companiile de transport, shipping si asigurari. Brokerul de marfuri viziteaza furnizorii internationali, se intalneste cu clientii, interpreteaza rapoartele pietei, negociaza preturile, specificatiile si datele de livrare, investigheaza noile oportunitati de afaceri.

Angajatorii tipici ai brokerilor de marfuri includ bancile de investitii, brokerii de marfuri, companiile de compensare financiara si de schimburi.

Acest domeniu ofera o cariera cu nivel inalt de responsabilitate, cu oportunitati bune de promovare si cu recompense financiare impresionante, incluzand salarii generoase si bonusuri mari. Cu toate acestea, orele lungi de munca si stresul foarte ridicat, sunt obisnuite.

Posturile libere sunt publicate de catre serviciile de cariera, agentiile de recrutare financiara, in ziarele nationale sau in publicatiile de specialitate.

Calificari si instruire. Brokerii de marfuri sunt, de obicei, educati la cel mai inalt nivel, si poate fi dificil pentru cei care parasesc scoala sa gaseasca un post liber in profesie. Cu toate acestea, cei care abandoneaza scoala pot avea oportunitatea de a gasi studii de calificare, fara cerinte formale de admitere.

Aptitudinile cheie pentru brokerii de marfuri. De obicei, angajatorii au un proces lung si riguros de angajare pentru a identifica absolventii motivati, care detin calitati personale remarcabile, precum si abilitati intelectuale. Pentru a reusi, candidatii trebuie sa fie ambitiosi, hotarati, si capabili sa se descurce in conditii de stres. In plus la toate acestea, este nevoie si de istetime si de abilitatea de negociere.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.