Biochimist clinic

Biochimistii clinici analizeaza mostrele pacientilor pentru a ajuta personalul medical sa dea un diagnostic.

Biochimistii clinici sunt responsabili de testarea mostrelor pacientilor si interpretarea rezultatelor pentru personalul medical. Acestia lucreaza ca parte dintr-o echipa medicala ce este responsabila de investigarea si diagnosticarea bolilor pacientilor.

Cea mai mare parte a timpului este petrecuta in laborator, analizand specimenele de sange, tesuturi sau urina, folosind proceduri automatizate sau asistate de calculator.

Alte responsabilitati includ: planificarea experimentelor pentru a testa teoriile privind modul in care chimicalele functioneaza in corp, investigarea conditiilor biochimice anormale, analiza chimicalelor in corp, folosind tehnici precum electroforeza in gel. Biochimistii clinici lucreaza indeaproape cu alti oameni de stiinta precum chimisti, farmacologi si toxicologi, se mentin la zi cu literatura stiintifica specifica activitatii lor, redacteaza rapoarte cu cele gasite, aplica pentru finantare, prezinta cele descoperite la intalnirile de biochimie.

Angajatorii tipici. Desi exista multe intersectari cu stiinta biomedicala, biochimistii clinici lucreaza de obicei intr-un mediu medical, si nu intr-unul industrial sau academic.

Casele nationale de sanatate angajeaza biochimisti clinici, precum si un numar de companii farmaceutice sau companii comerciale de biotehnologie. Concurenta pentru ocuparea posturilor este foarte mare.

Calificari si instruire

Diplomele in biochimie, chimie sau biologie, precum si experienta in cercetare reprezinta avantaje in obtinerea unui astfel de post.

Aptitudinile necesare pentru biochimistii clinici: abilitatea de a lucra atat independent, cat si ca parte dintr-o echipa, atentia la detalii, abordare metodica si completa, angajamentul fata de ingrijirea pacientului in spitale, capacitati matematice si de redactare.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.