Bancher Corporatist

Bancherii corporatisti ofera indrumare clientilor comerciali si privati despre o varietate de chestiuni financiare si promoveaza serviciile/produsele financiare pentru a ii ajuta pe acestia sa isi gestioneze operatiunile.

Bancherii corporatisti sunt precum bancherii pe retail, doar ca acestia se ocupa de companii, si nu de indivizi. Clientii lor variaza de la companii mici si mijlocii la conglomeratele uriase. Produsele pe care bacherii corporatisti le ofera sunt serviciile de trezorerie, imprumuturi si credite, comertul cu servicii financiare si serviciile angajatorilor (precum salariile).

Bancherii corporatisti sunt anagajati de bancile comerciale si de alte firme ale sectorului bancar. Responsabilitatile lor includ intalnirea cu, si intervievierea, clientilor personali sau corporatisti, discutarea cerintelor lor financiare si furnizarea sfaturilor adecvate; consilierea clientilor corporatisti despre fuziuni, achizitii, pietele de capital etc.; pregatirea acordurilor de imprumut, promovarea serviciilor bancii, planuirea si rezolvarea problemelor; redactarea de rapoarte, gestionarea proiectelor; instruirea si supervizarea personalului bancar junior.

O cariera in domeniul bancar ofera multa responsabilitate, prospecte bune de promovare si recompense financiare pentru angajatii cei mai buni. Cu toate acestea, orele foarte lungi de lucru si volumul mare de stres sunt comune.

Posturile libere sunt mediatizate de catre serviciile de cariera, pe site-urile organizatiilor, in publicatii specializate, ziare nationale si online.

Calificari si instruire. Exista cai de acces in aceasta cariera atat pentru absolventii de facultate, cat si pentru cei care parasesc studiile. Absolventii vor avea rezultate bune intr-un domeniu legat de afaceri, precum economie, studii de afaceri, matematica sau management, pentru a putea profesa intr-o banca.

Exista oportunitati pentru cei care parasesc scoala, care pot profesa in roluri de customer service si care pot fi promovati prin dobandirea experientei si a calificarilor profesionale.

Aptitudini cheie pentru bancheri corporatisti: abilitatile analitice, matematice, capacitatea de a comunica eficient scris si oral, aptitudini interpersonale si de negociere foarte bune, discretie, atentia la detalii, abilitatea de a stabili prioritatile, de a gestiona timpul si de a lucra sub presiune, disponibilitatea de a avea un program lung, cu ore tarzii.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.