Avocat (Barrister)

Avocatii ofera consiliere despre cazuri legale clientilor si îi apara în fata curtii.

Avocatii sunt profesionisti legali care ofera aparare si consiliere legala solicitorilor si altor clienti. Solicitorii sunt primii la care apeleaza membrii publicului care au nevoie de consiliere legala. Daca este necesara prezenta în fata curtii, individul este trimis la un avocat, ce va oferi reprezentare în fata curtii si consiliere specializata, în functie de natura cazului.

Sarcinile tipice includ furnizarea de consiliere experta legala solicitorilor si clientilor, cercetarea si pregatirea cazurilor, precum si redactarea documentelor legale, mentinerea legaturilor cu alti profesionisti legali, precum solicitorii, reprezentarea clientilor si construirea apararii în curte. Acesta examineaza martorii, studiaza dovezile si trage concluzii, negociaza întelegerile între clienti si celelalte parti.

Orele lungi, volumul mare de lucru si termenele limita stricte sunt foarte comune.

Câstigurile variaza în functie de cazurile pe care avocatii si le asuma, si în functie de domeniul în care lucreaza.

Avocatii lucreaza independent si îsi modeleaza propria cariera.

Angajatorii tipici ai avocatilor pot fi Camerele sau o varietate de angajatori si organizatii.

În timp ce avocatii lucreaza independent, acestia pot lucra în ansambluri de avocasi, cunoscute sub numele de camere. Exista numeroase camere în Ordinul Avocatilor, multe dintre ele  specializându-se în anumite arii ale dreptului.

Un numar mare de avocati gasesc de lucru în echipele de avocatura dintr-o varietate de organizatii, incluzând organizatiile guvernamentale, industrie, fortele armate.

Calificari si instruire. Calificarea ca avocat consista din trei stadii: academic, vocational si profesional.

Puteti deveni avocati numai daca aveti o diploma, fie în drept, fie în alte domenii. Absolventii altor facultati vor trebui sa frecventeze cursuri specializate de formare.

Este recomandat ca studentii sa obtina stagiaturi si sa înteleaga cât mai bine dreptul în timpul facultatii. Deasemenea, ar trebui sa aplice pentru posturi de stagiatura în ultimul an.

Aptitudini esentiale. Avocatii trebuie sa demonstreze ca detin abilitati academice excelente si aptitudinea de a aplica teoria legala în practica, trebuie sa detina abilitati bune de prezentare, de a sustine un punct de vedere cu tarie, de a absorbi, întelege si analiza cantitati mari de informatii. Avocatul trebuie sa fie interesat de modul în care se aplica legea, si sa doreasca sa se tina la curent cu chestiunile actuale din domeniu, trebuie sa se automotiveze si sa fie dedicat procesului legal; acesta trebuie sa respecte termene limita stricte, si sa faca fata presiunii si orelor lungi de lucru.

Lasă un răspuns