Asociat cercetare clinica

Asociatii in cercetare clinica organizeaza si administreaza experimente clinice pentru a testa medicamente noi sau existente, in vederea evaluarii beneficiilor si riscurilor acestora.

Asociatii in cercetare clinica ajuta la organizarea si monitorizarea diferitelor etape ale testarii clinice ale medicamentelor. Sarcinile acestora includ redactarea metodologiilor (procedurilor) de testare ale medicamentelor, identificarea si informarea adecvata a clinicienilor, stabilirea si desfiintarea centrelor de studii, crearea materialelor de testare si furnizarea centrelor cu cantitati suficiente, informarea clinicienilor cu privire la modul in care se desfasoara testele, adunarea si autentificarea formularelor de colectare ale datelor, monitorizarea progresului pe durata testelor, redactarea rapoartelor.

Angajatorii tipici ai asociatilor in cercetare clinica pot fi companiile farmaceutice sau departamentele academice ale spitalelor.

Avand in vedere ca exista o competitie stransa pentru posturile libere, experienta dobandita prin folosirea tehnicilor stiintifice si analitice relevante poate fi utila, precum si activitatea precedenta in cercetare farmaceutica, in laboratoarele clinice si in vanzari medicale. Posturile libere sunt mediatizate de agentiile specializate de recrutare, online, in ziarele nationale si in revistele stiintifice.

Calificari si instruire. Pentru a profesa in domeniu, este necesara o calificare universitara sau postuniversitara in asistenta, stiinte biologice (de exemplu biologie, microbiologie, toxicologie, biochimie sau farmacologie) sau in stiinte medicale (fiziologie, imunologie, medicina, anatomie sau farmacie).

Aptitudinile cheie pentru asociatii in cercetare clinica sunt: o minte logica si dornica de a afla lucruri noi, abilitati organizatorice excelente, incredere, competente de redactare, comunicare scrisa sau verbala si matematice.