Asistenta psihiatrie

asistenta medicala psihiatrie

Asistentele de psihiatrie sunt responsabile de planificarea si oferirea de sprijin si asistenta medicala persoanelor care sufera de tulburari psihice in spitale, la domiciliu, sau in alte institutii.

Asistentele de la psihiatrie lucreaza intr-o echipa de profesionisti si de personal medical, ce include doctori, lucratori sociali, terapeuti si psihiatrii.

Sarcinile tipice pe care acestea le indeplinesc sunt urmatoarele: evalueaza si planifica ingrijirea pacientilor; organizeaza programele de lucru; viziteaza pacientii la domiciliu; construiesc relatii cu, incurajeaza, asculta si vorbesc cu, pacientii; combat stigmatizarea pacientilor si ii ajuta pe acestia si pe familiile lor sa se confrunte cu situatia; administreaza medicamentatia; aproba si revizuiesc planurile de ingrijire; ofera sfaturi si asigura sprijin pentru pacienti, rude si ingrijitori; tin legatura cu doctorii, lucratorii sociali si alti profesionisti; evalueaza nivelul de succes al tratamentelor la diverse conferinte si intalniri; redacteaza si actualizeaza dosarele pacientilor.

Desfasurarea activitatii pe ture si in caz de urgenta pot face parte din responsabilitatile postului.

Angajatorii tipici ai asistentelor: serviciile nationale de sanatate; spitalele (generale sau psihiatrice); azilurile; unitatile de reabilitare; unitatile speciale din inchisori.

Posturile libere pot fi mediatizate in ziare, in publicatii de specialitate, pe listele de posturi publicate de Ministerul Sanatatii sau online. Orice experienta in ingrijirea oamenilor (spre exemplu in azil sau ospiciu) poate fi utila.

Aptitudinile cheie pentru asistentele de psihiatrie: buna conditie fizica si stare de sanatate; abilitatea de a empatiza cu oamenii; o buna intelegere a teoriilor despre sanatatea si tulburarile psihice; spirit dezvoltat de echipa; o excelenta comunicare scrisa si orala; rezistenta; stamina.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.