Asistenta medicala pentru adulti

Asistentele medicale planuiesc si ofera îngrijiri adultilor suferinzi dintr-o varietate mai larga de conditii medicale si boli, sprijinindu-i în timpul tratamentului, al recuperarii si al însanatosirii.

Care este misiunea asistentei?

Asistentele medicale reprezinta punctul de contact pentru pacientii adulti si familiile lor, si joaca un rol vital în echipele de personal medical. Lucreaza cu doctorii, asistentii sociali si terapeuti, si ajuta la reconfotarea si buna stare a pacientilor, precum si la nevoile medicale. Sarcinile asistentei medicale includ evaluarea si planuirea îngrijirilor medicale necesare, redactarea planurilor de îngrijire si a rapoartelor, acordarea de îngirjiri pre si post operatorii, monitorizarea starii unui pacient, realizarea unor investigatii de rutina si a unor proceduri de îngrijire, cum ar fi administrarea medicamentatiei, a injectiilor si a perfuziilor, preluarea mostrelor, luarea pulsului si a presiunii arteriale. Deasemenea, asistentele se ocupa de urgente, supravegheaza personalul junior, le predau studentilor la asistenta medicala, ofera sfaturi si promoveaza un stil de viata sanatos, ofera informatii, sprijin emotional si confort pacientilor si rudelor.

Turele de 24 de ore pentru a oferi îngrijiri non stop este o cerinta obisnuita. Drumul între spitale sau alte unitati pot fi necesare. Cu toate acestea, multe asistente au un rol extrem de important în comunitate, cu accentul pus pe tratament preventiv pentru a evita orice stres inutil pentru pacient.

Posturile libere apar pe site-urile online care se ocupa cu recrutarea fortei de munca in tara sau strainatate sau în ziare.

Angajatorii tipici ai asistentelor medicale pot fi spitalele, casele rezidentiale, agentiile, centrele de sanatate, închisorile, organizatiile de caritate, scolile, fortele armate, campaniile private printre altele.

Calificari si instruire necesara. Poti devii asistenta medicala numai cu o diploma de specialitate. Este necesar ca asistentele sa obtina o diploma în asistenta dupa o facultate de trei sau patru ani, în timp ce se împart între participarea la cursuri si experienta practica. Absolventii unei facultati în sanatate, biologie sau stiinte sociale se pot califica printr-un curs post universitar de doi ani.

Experienta asemanatoare nu este esentiala, dar da dovada de devotament si e o oportunitate utila de a experimenta rolul.

Abilitatile interpersonale sunt vitale pentru asistente, care intra în contact cu o multitudine de oameni din personalul medical si de îngrijire, si care reprezinta o sursa importanta de informare si sprijin emotional pentru pacienti. Alte aptitudini de baza ale asistentei pot fi cele de comunicare verbala sau scrisa, empatia si sensibilitatea la nevoile si grijile pacientilor, simt al observatiei si atentie la detalii, vointa de a fi flexibila, de a se descurca cu situatiile de mare încarcatura emotionala; abilitatea de a organizasi de a conduce o echipa, sa aiba o igiena buna si o conditie fizica acceptabila.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.