Asistenta medicala copii

Asistentele medicale ale copiilor planuiesc si ofera ingrijire copiilor care sufera de o varietate larga de boli.

Asistentele medicale ale copiilor lucreaza ca parte dintr-o echipa multidisciplinara de personal profesional si medical, care include doctori, lucratori sociali si terapeuti. Responsabilitatile tipice includ evaluarea si planuirea ingrijirii necesare, ingrijirea inainte si dupa operatii, monitorizarea si administrarea medicamentatiei, a injectiilor si a infuziilor intravenoase; acestea trateaza rani, recolteaza mostre de la pacienti, le monitorizeaza pulsul, temperatura si tensiunea, se joaca cu copiii, verifica conditia pacientilor, se ocupa de urgente, supervizeaza personalul junior, preda studentelor la asistenta, obtin permisiunea parintilor pentru administrarea tratamentului, redacteaza documentele, ofera informatii, sprijin emotional si incurajeaza pacientii.

Turele de 24 ore pot fi o cerinta necesara pentru aceasta profesie.

Angajatorii tipici. Asistentele sunt angajate de spitale, de agentiile de ingrijire, scoli, organizatii private de sanatate si case rezidentiale.

Calificari si instruire. Asistentele trebuie sa faca o facultate de trei pana la patru ani. Absolventii de fiziologie, psihologie, educatie, stiinte in domeniul medicinei, sanatatii, biologiei sau stiinte sociale se pot califica printr-un program accelerat de obtinere a diplomei.

Aptitudini cheie. Toti candidatii trebuie sa aiba o conditie fizica buna, si abilitati excelente de comunicare scrisa/verbala si de activitate in cadrul unei echipe. Munca poate sa fie solicitanta din punct de vedere fizic si emotional, asa ca stamina si rezilienta sunt cerinte esentiale. Experienta anterioara nu este esentiala, dar orice activitate de ingrijire sau lucrul cu oamenii (si in special copiii) poate fi de ajutor.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.