Asistent marketing

locuri de munca asistent marketingAsistentii de marketing faciliteaza activitatea managerilor de marketing si a presedintilor in proiecte directionate catre maximizarea profiturilor companiei si dezvoltarea strategiilor de vanzari sau a campaniilor de marketing.

Asistentii de marketing sunt responsabili de urmatoarele sarcini: compilarea si distribuirea informatiei financiare si statistice; analiza chestionarelor; redactarea rapoartelor, a brosurilor companiei si altor documente similare; organizarea si gazduirea prezentarilor si a vizitelor clientilor; asistarea activitatilor promotionale; vizitarea clientilor/a agentiilor externe; cercetarea pietei.

Acestia lucreaza indeaproape cu angajati din alte domenii, precum publicitate, cercetarea pietei, productie, vanzari si distributie.

Angajatorii tipici ai asistentilor de marketing: organizatiile din sectorul public si privat; autoritatile locale; organizatiile de caritate; consultantele; firmele de avocatura; producatori; comercianti.

Posturile libere sunt mediatizate online, de catre serviciile de cariera si agentiile de recrutare a fortei de munca, precum si in ziare sau publicatii din domeniu.

Calificari si instruire. Exista cai de a patrunde in lumea marketing-ului atat pentru absolventi, cat si pentru cei care au parasit studiile.

Absolventii cu orice diploma pot deveni asistenti de marketing. Dar subiecte precum marketing, afaceri sau statistica reprezinta un avantaj. Unele posturi, in special cele din marketing-ul industrial, pot necesita cunostinte stiintifice sau tehnice.

Experienta relevanta, platita sau voluntara, este utila – aceasta poate fi obinuta in orice arie comerciala in care exista contact cu clientii sau cu publicul general (in special in vanzari si marketing).

Aptitudinile cheie pentru asistentii de marketing: incredere, abilitati organizatorice, responsabilitate comerciala; adaptabilitate, creativitate, spirit de echipa, abilitati numerice si informatice, bune aptitudini comunicative.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.