Asistent editorial

Asistentii editoriali ajuta personalul editorial in procesul de productie si de publicare al ziarelor, revistelor, cartilor si produselor digitale.

Majoritatea celor care doresc sa devina editori isi incep cariera ca asistenti editoriali, avansand prin rangurile editoriale atunci cand obtin experienta si aptitudinile necesare.

Sarcinile tipice ale postului sunt: redactarea si editarea copiilor; asistentii detecteaza erorile si verifica cu rapiditate articolele, intervieveaza contribuitorii, studiaza imaginile, calculeaza cheltuielile, planifica si organizeaza proiecte; cerceteaza si comisioneaza articole si titluri noi, mentine legatura cu autorii, personalul de marketing, de design si cu tipografiile.

Activitatea independenta editoriala si de corectare a articolelor este disponibila daca puteti sa construiti o retea de contacte. Posturile libere sunt mediatizate in ziare locale si nationale, in publicatii relevante sau comunicate de presa online. Acestea atrag o competitie intensa, asa ca acumularea experientei si aplicarile speculative sunt recomandabile.

Calificari si instruire.

Desi, tehnic, nu aveti nevoie de o diploma pentru a intra in acest domeniu, profesarea fara calificare universitara este neobisnuita.

Orice disciplina este acceptabila, desi o calificare relevanta in jurnalism, studii media sau limbi straine, poate fi de ajutor. Cunostintele de specialitate in stiinte sau limbi sunt utile in anumite situatii. Este esentiala experienta anterioara in redactare si editare.

Aptitudinile cheie pentru asistentii editoriali sunt: abilitatile excelente de comunicare scrisa si verbala, adaptabilitatea, capacitatea de a lucra eficient sub presiune si de a respecta termenele limita, cunoasterea pachetelor IT, precum Microsoft Office si Adobe Creative Suite, abilitatea de a corecta textele, atentia la detalii.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.