Aromaterapeut

Aromaterapeutul trateaza o varietate de conditii fizice, boli si afectiuni psihologice cu uleiuri esentiale aromaterapeutice care sunt extrase sau distilate din flori, pomi, mirodenii, fructe sau ierburi.

Ce face un aromaterapeut? Aromaterapia este un tratament care foloseste uleiuri pentru a promova bunastarea fizica si emotionala. Responsabilitatile tipice ale unui aromaterapeut includ consultarea pacientilor, identificarea uleiurilor esentiale potrivite, planuirea si explicarea tratamentului, crearea amestecului de uleiuri, aplicarea uleiurilor (deseori prin masaje terapeutice) si aplicarea tratamentului, furnizarea de sfaturi despre dieta, exercitii si stil de viata, pastrarea precisa si confidentiala a dosarelor pacientilor, cunoasterea noilor evolutii în domeniu, instruirea si sprijinirea stagiarilor, promovarea meseriei.

Angajatorii tipici. Cei mai multi aromaterapeuti sunt independenti, lucreaza norma întreaga sau part-time de acasa, la casele clientilor sau la propriul sediu. Multi lucreaza ca parte dintr-o echipa de practicanti ai medicinei alternative pentru companii private, cum ar fi clinici de sanatate specializate. Unii aromaterapeuti ofera si terapii aditionale precum cele prin masaj sau reflexologie.

Calificari si intruirea necesara. Exista posibilitatea de a intra în aceasta profesie atât pentru absolventii de facultate, cât si pentru cei care au parasit scoala.

Absolventii ar trebui sa aiba o diploma în medicina complementara sau ceva asemanator; unele cursuri includ calificari profesionale dar pentru altele veti avea nevoie sa va completati calificarea pe lânga diploma.

Experienta anterioara într-o clinica medicala, de masaj sau de frumusete poate fi deasemenea utila. Este esential sa aveti o buna întelegere a anatomiei si fiziologiei pe lânga cunostintele detaliate despre uleiurile esentiale si modul lor de preparare.

Aptitudinile esentiale pentru aromaterapeuti. Abilitati excelente interpersonale, de organizare, ascultare si comunicare, sunt esentiale. Aromaterapeutii au nevoie de un temperament matur, încrezator, sensibil si empatic.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.