Arhitect peisagist

locuri de munca arhitect peisagistArhitectii peisagisti sunt responsabili de crearea unui mediu natural sau artificial care sa fie placut din punct de vedere estetic, precum si practic, atat in zonele urbane, cat si cele rurale.

Arhitectii peisagisti si designerii consiliaza, planuiesc si supravegheaza crearea, regenerarea si dezvoltarea unor zone externe de pamant, cum ar fi gradini sau zone recreationale, precum si locatii rezidentiale, industriale si comerciale. In esenta, acestia combina cunoasterea activitatii umane si a mediului natural cu simtul artistic– si pot ajuta la protejarea si conservarea mediului.

Activitatea lor include: crearea planurilor, a design-urilor si a schitelor, folosind programe de design asistate de calculator; supervizarea site-urilor; consilierea pe chestiuni legate de conservarea mediului; discutarea cerintelor cu clientii; redactarea rapoartelor; producerea contractelor si a costurilor estimative; prezentarea spre aprobarea clientilor a propunerilor si stabilirea perioadei de timp; supravegherea proiectelor pe masura ce acestea progreseaza; ascultarea opiniilor altor profesionisti, precum arhitecti, supraveghetori, planificatori urbani si ingineri civili.

Contractorii peisagisti realizeaza, in mod obisnuit, activitatile de construire si intretinere, iar arhitectii si designerii peisagisti au responsabilitatea de a schita, supraveghea si monitoriza progresul proiectului. In mod normal, arhitectii peisagisti lucreaza intr-un birou, si se deplaseaza la locatie dupa cum este necesar.

In cadrul arhitecturii peisagistice, este posibil sa te specializezi in design, management, stiinta, planificare si design urban.

Angajatorii tipici ai arhitectilor peisagisti: firme de amenajari; consultantele de constructie si inginerie; companiile de constructie a caselor; autoritatile locale.

Posturile libere sunt mediatizate, in mod obisnuit, online si intr-o varietate de publicatii inclusiv in listele de anunturi cu locuri de munca postate de autoritatile locale, in ziarele nationale si de agentiile de recrutare.

Aptitudini cheie pentru arhitectii peisagisti: fler artistic; interes pentru mediu, stiintele vietii si cunostinte despre conditiile necesare pentru ca fauna sa prospere; creativitate si imaginatie; buna comunicare scrisa si orala; abilitatea de a conduce si de a negocia; atentie la detalii; gandire spatiala; cunostinte de design si de utilizare a calculatorului, inclusiv de utilizare a programelor de design asistate de calculator; aptitudini de gestionare a clientului.