Animator

Animatorii sunt artisti care folosesc imagini secventiale ale unor desene, marionete si modele pentru a produce filme pentru reclame, jocuri de calculator, videoclipuri de muzica pop si site-uri.

Ce face un animator? Animatorii creaza filme pentru companiile de productie, pentru studiourile mari de animatie si pentru companiile care produc jocuri video. Responsabilitatile tipice ale jobului includ creativitate, necesara pentru a produce design-uri si solutii originale si placute din punct de vedere estetic, utilizarea unui software de ultima generatie cum ar fi Maya, Flash si After Effects, prezentarea design-urilor în fata clientilor pentru evaluare, promovarea si administrarea afacerii, negocierea contractelor, cooperarea eficienta si productiva alaturi de personalul altor companii de design si productie.

Atunci când aplicati, este bine sa aveti un portofoliu al activitatii de animatie pe care ati facut-o pentru a va demonstra abilitatile în fata potentialilor angajatori. Este vital sa fiti proactivi atunci când sunteti în cautare de astfel de oportunitati deoarece locurile libere sunt rareori mediatizate, asa ca aplicarile speculative, incluzând abordarea directa a companiilor prin telefon, sunt esentiale.

În ceea ce priveste calificarea si instruirea necesare, o diploma în domenii relevante, precum film, televiziune, fotografie, ilustratie, design grafic 3D sau inginerie informatica, va va pregati pentru o astfel de profesie. Un mare avantaj este si calificarea postuniversitara în animatie.

Pentru animatori, aptitudinile cheie sunt creativitatea, talentul artistic, abilitatea de a spune povesti, atentia la detalii, capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termene limita stricte.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.