Analist Vizualizare Date

Analistii de vizualizare a datelor confera utilitate seturilor mari de date prin prezentarea informatiilor esentiale intr-o varietate mai mare de moduri.

Vizualizarea datelor cuprinde prezentarea unui volum mare de informatii in moduri care sunt inteligibile la nivel universal, sau mai usor de interpretat si identificarea tiparelor, tendintelor si corelatiilor ce pot fi trasate. Aceste reprezentari includ diagrame, grafice, infografice si alte diagrame ilustrate. Analistii de vizualizare a datelor folosesc instrumente si programe de vizualizare pentru a comunica informatia in aceste moduri, pentru clienti sau pentru propria lor companie. Puteti ocupa pozitia de specialist de vizualizare a datelor, dar, de cele mai multe ori, activitatea acestuia este inclusa in responsabilitatile unui analist de date sau al unui cercetator de date.

Un domeniu asemanator, dar diferit in acelasi timp, este cel al virtualizarii datelor. Acest domeniu creaza un acces rapid la date (cum ar fi un dosar sau o fotografie) – facandu-l posibil de recuperat fara ca utilizatorul sa stie detaliile tehnice despre acestea, cum ar fi locul in care sunt depozitate. Functioneaza prin crearea sistemelor de depozitare, care sunt separate de hardware-ul fizic, si reprezinta baza pentru informatica dematerializata.

Sarcinile tipice pentru analistii de vizualizare a datelor includ: datele complexe devin mai accesibile, inteligibile si utilizabile; datele sunt transformate, imbunatatite si integrate, in functie de cerintele afacerii; combina rezultatele datelor prin mai multe surse (cunoscut ca federatie de date); datele sunt transmise utilizatorilor intr-un mod util si atragator.

Angajatorii tipici ai analistilor de vizualizare a datelor sunt: bancile, companiile de software, firmele de consultanta, companiile de telecomunicatii, organizatiile sectorului public, specialistii retelelor de socializare.

Posturile libere sunt mediatizate online, de catre serviciile de cariera si de agentiile de recrutare.

Calificari si instruire. Foarte putine roluri de analist de vizualizare sunt mediatizate – vizualizarea este, cel mai des, o componenta a sarcinilor indeplinite de analistii sau cercetatorii de date. Pentru a profesa in domeniu, in mod normal, aveti nevoie de o diploma intr-un subiect care sa va dezvolte abilitatile analitice, precum matematica, statistica sau informatica, desi exista si programe de stagiatura.

Abilitatile cheie pentru analistii de vizualizare: abilitati analitice excelente, capacitatea de a lucra cu un volum mare de informatii, de a comunica, atat scris cat si oral, gandire critica; capabil sa analizeze numerele, tendintele si datele si sa traga noi concluzii bazate pe cele gasite; atentia la detalii, abilitati matematice excelente.