Analist date

Analistii de date aduna, organizeaza si interpreteaza informatiile statistice pentru a fi in folosul unei varietati de afaceri si organizatii.

Un analist de date examineaza informatiile folosind instrumente de analiza a datelor. Rezultatele folositoare pe care acestia le aduna ii ajuta pe angajatori sau pe clienti sa ia decizii importante prin identificarea unor fapte si tendinte.

Sarcinile tipice includ folosirea unor modele computerizate pentru a extrage datele necesare, eliminarea datelelor care au fost corupte; acestia realizeaza o analiza initiala pentru a evalua calitatea datelor, o analiza intermediara pentru a determina intelesul datelor, si o analiza finala pentru a oferi date aditionale, pregatesc rapoartele in functie de analize, pe care le prezinta managementului.

Angajatorii tipici ai analistilor de date sunt bancile, companiile de software, consultantele, companiile de telecomunicatii, organizatiile sectorului public, specialistii retelelor de socializare, universitatile si liceele, companiile farmaceutice si diversi producatori.

Calificari si instruire. Atat absolventii de facultate, cat si cei care au parasit studiile pot profesa in acest domeniu.

Pentru absolventi, punctul de intrare il reprezinta o diploma in statistica, matematica sau un subiect aferent care implica matematica, precum studiile economice sau stiinta datelor. Alte diplome sunt acceptate daca includ o instruire formala in statistica ca parte din curs, spre exemplu sociologie sau informatica.

Este posibil sa profesati fara diploma. O stagiatura ca analist date este disponibila in cazul celor mai multor angajatori.

Aptitudinile necesare pentru un analist de date: cunostinte foarte bune de matematica, de limbaj de programare, precum SQL, Oracle si Python, abilitatea de a analiza, modela si interpreta datele, de a rezolva problemele ce survin, o abordare metodica si logica, abilitatea de a planui activitatea si de a respecta termenele limita, acuratete si atentie la detalii, aptitudini interpersonale, spirit de echipa, capacitati de comunicare eficienta scrisa sau orala.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.