Agent vamal

Agentii vamali sunt responsabili de prevenirea importului de bunuri ilegale si/sau periculoase, precum arme, droguri, alcool, tutun si animale pe cale de disparitie.

Agentii vamali lucreaza in porturi si aeroporturi. Responsabilitatile tipice ale postului lor sunt identificarea oamenilor pentru a-i interoga, in baza infractiunilor anterioare si al riscului pe care acestia il reprezinta, controlul bagajelor si al indivizilor pentru obiecte de contrabanda, arestarea persoanelor suspectate de contrabanda, confiscarea acestor bunuri, verificarea documentatiei privind bunurile importate, detectarea si acuzarea traficantilor de droguri, adunarea si furnizarea statisticilor de comert, redactarea rapoartelor, lupta impotriva problemei din ce in ce mai mari pe care o reprezinta contrabanda alcoolului si a tutunului. Agentul vamal ajuta la combaterea comertului ilegal cu specii de animale si pasari pe cale de disparitie, se ocupa de taxele datorate in functie de bunurile ce au fost importate.

Agentii vamali sunt nevoiti sa lucreze in galagie, murdarie sau conditii periculoase, si trebuie sa puna in aplicare legislatia in vigoare.

Posturile libere atrag o competitie puternica, iar candidatii care poseda o experienta relevanta in domeniu au deseori un avantaj. Aceste posturi libere sunt mediatizate de catre serviciile de cariera, pe internet, in ziare si in publicatii online de specialitate.

Calificari si instruire. Este posibil sa devii agent vamal cu sau fara diploma. Experienta sau calificarea in studii legale sau in limbi europene/non-europene pot fi necesare pentru anumite pozitii.

Aptitudinile cheie pentru agentii vamali. Candidatii trebuie sa fie calmi, asertivi si rezilienti, si trebuie sa posede abilitati excelente de comunicare, capacitati interpersonale si spirit de echipa.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.