Agent Imobiliar

Agentii imobiliari gestioneaza achizitia si vanzarea proprietatilor.

Agentia reprezinta o parte importanta a industriei imobiliare, si implica achizitionarea/inchirierea sau vanzarea/leasing-ul proprietatii. Agentii imobiliari se pot specializa intr-o anumita piata imobiliara, cum ar fi proprietatile rezidentiale sau comerciale.

Activitatea unui agent imobiliar implica elemente de marketing, vanzari si administratie. Responsabilitatile unui agent imobiliar includ: mentinerea legaturii cu clientii in modul cel mai adecvat pentru a maximiza pretul de vanzare; gestionarea intrebarilor venite din partea potentialilor cumparatori cu privire la proprietati; evaluarea proprietatilor; producerea rapoartelor, brosurilor, informatiilor promotionale si a altor materiale scrise; deplasarea la proprietati; negocierea vanzarii proprietatilor; administrarea si securizarea vanzarii si achizitionarii proprietati, precum si asigurarea ca acestea sunt realizate in mod legal.

Zilele de lucru ale agentilor imobiliari sunt, in mod obisnuit, de la 09:00 la 17:00, dar, in functie de angajator, ar putea fi necesar sa lucrati in timpul weekend-ului. In mod normal, agentii imobiliari primesc un comision in functie de fiecare vanzare, in plus la salariul de baza.

Angajatorii tipici ai agentilor imobiliari: agentiile locale imobiliare, fie cele mici independente, fie o filiala locala sau o firma mai mare; firmele imobiliare.

Calificari si instruire. Nu exista cerinte formale pentru un agent imobiliar, desi experienta in customer service si un interes dovedit pentru piata locala imobiliara, pot reprezenta un avantaj. Atat cei care au abandonat studiile, cat si absolventii pot aplica pentru posturi junioare de agent imobiliar sau ca negociator in vanzari, la agentiile imobiliare sau in filialele locale ale agentiilor mai mari. Desi o diploma nu este necesara, o diploma de licenta in constructii, bunuri imobiliare sau dezvoltarea proprietatii, pot oferi un avantaj in procesul de angajare.

Aptitudinile cheie pentru agentii imobiliari: abilitati de negociere si vanzare, ambitie, carisma, bune capacitati de comunicare si abilitatea de a mentine o relatie pozitiva cu clientii si colegii; simt puternic de organizare, deoarece este posibil sa gestionati mai mult de o proprietate in acelasi timp; disponibilitatea de a asuma responsabilitate, intrucat agentii imobiliari au foarte multa responsabilitate inca de la inceputul carierei; disponibilitatea de a calatori si de a petrece timp inafara biroului; de obicei este necesar un permis de conducere; intelegerea, precum si demonstrarea unui interes pentru piata imobiliara locala, precum si pentru procesul de cumparare si vanzare a proprietatilor.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.