Agent de publicitate (Advertising Account Executive)

Agentii de publicitate sau responsabilii cu legatura dintre clientii si personalul agentiei în administrarea campaniilor de publicitate si coordonarea muncii asociate cu acest domeniu.

Agenttii sunt angajati de agentiile de publicitate pentru a administra conturile unui numar mic de clienti (între una si cinci companii), pentru care ei reprezinta persoana de legatura de baza. Este necesar ca acestia sa cunoasca clientul si sa înteleaga exact ceea ce fac ei si ce doresc sa vânda. Responsabilitatile lor pot include consultarea clientilor despre cerintele campaniei, prezentarea intentiilor si a costurilor, negocierea bugetului si a duratei, monitorizarea progresului si mentinerea contactului cu clientii în toate etapele. Agentul trebuie sa poata redacta rapoarte, sa furnizeze produsul final pentru evaluare, sa supervizeze personalul si sa administreze din punct de vedere financiar campania.

Activitatea poate fi presata de termene limita foarte strânse. Salariile pot varia si pot creste considerabil odata cu dobândirea experientei. Unii agenti pot primi comisioane ca parte din salariul lor. Promovarea se face la pozitii manageriale cum ar fi Account Manager sau Manager Executive.

Agentii de publicitate sunt de obicei angajati de catre mass media, în agentii de publicitate sau în departamentele de publicitate din companiile mari. Pozitiile libere sunt publicate în ziare sau pe site-urile de recrutare cat si prin comunicate de presa.

În ceea ce priveste calificarea si instruirea necesara, orice diploma este acceptata pentru a putea profesa, dar diploma în afaceri, marketing sau management sunt deosebit de folositoare. Angajatorii apreciaza în general aptitudinile adecvate si personalitatea mai mult decât experienta anterioara. Este important, totusi, sa aveti o buna întelegere a ceea ce implica industria publicitatii.

Aptitudinile esentiale pentru acest post sunt printre altele, comunicarea buna atât verbala, cât si scrisa, încredere, abilitatea de a se descurca sub presiune si termenele limita rigide, lucrul în echipa si abilitati organizatorice eficiente.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.