Agent de mentinere a sanatatii mediului

Acesti agenti monitorizeaza, pastreaza si protejeaza standardele de sanatate si de mediu potrivit legislatiei in vigoare.

Agentii investigheaza incidentele care afecteaza sanatatea, precum poluarea, accidente la locul de munca, controlul zgomotelor, contaminarea toxica, infestarea cu paraziti, toxi-infectii alimentare si gestionarea deseurilor. Acestia lucreaza cu agentiile guvernamentale, persoane fizice, afaceri si diversi specialisti. O mare perioada din timp este petrecuta inafara biroului, vizitand ferme, magazine, proprietati publice/private, spatii comerciale, producatori si organizatii industriale.

In plus fata de inspectii, responsabilitatile includ compilarea rapoartelor, oferirea cursurilor de instruire, adunarea mostrelor pentru a fi testate, investigarea plangerilor, furnizarea dovezilor in fata curtii, relationarea cu alte organizatii.

Angajatorii tipici ai agentilor de mentinere a sanatatii mediului sunt autoritatile locale, consultantele, fortele armate, organizatiile comerciale, supermarket-urile si producatorii mari de alimente.

Experienta in domeniu, platita sau voluntara, dobandita ca tehnician, poate fi benefica. Posturile sunt promovate in ziarele locale, regionale si nationale, in listele furnizate de autoritatile locale si pe site-urile acestora, precum si online.

Calificari si instruire.

Exista rute de a deveni agent de mentinere a sanatatii publicului atat pentru absolventi, cat si pentru cei care au parasit studiile.

Absolventii din alte discipline stiintifice pot termina si o calificare postuniversitara de sanatate a mediului pentru a patrunde in domeniu. Dezvoltarea profesionala continua reprezinta o parte importanta a job-ului deoarece, astfel, agentii continua sa isi imbunatateasca cunostintele tehnice si legale.

Cei care au parasit studiile isi pot incepe activitatea ca tehnician de sanatate a mediului si pot avansa in timp; daca, de exemplu, lucrati intr-un consiliu local, un angajator va poate oferi oportunitatea de a studia pentru o diploma in timp ce lucrati.

Aptitudinile cheie pentru agentii de mentinere a sanatatii mediului. Agentii au nevoie de o comunicare excelenta, de spirit de echipa si abilitati interpersonale, necesare pentru a explica oamenilor din orice mediu legislatia complexa si procedurile dificile. Agentii trebuie sa detina o atentie sporita la detalii, si abilitatea de a analiza probleme si de a gasi solutii.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.