Agent de educare a publicului privind mediul inconjurator

Agentii de educare a publicului cu privire la mediul inconjurator sunt responsabili de promovarea modurilor de conservare a mediului printr-o varietate de mijloace, inclusiv prin educatie, marketing si publicitate.

Responsabilitatile tipice ale postului includ pregatirea si distribuirea materialelor de publicitate; redactarea planurilor, a rapoartelor si a comunicatelor de presa; producerea resurselor educationale; relationarea cu diverse scoli, afaceri, grupuri comunitare/de voluntariat si alte organizatii locale; organizarea vizitelor la scoli; generarea veniturilor prin activitati de strangere de fonduri; prin licitatii, etc; administrarea bugetelor, alocarea fondurilor; supervizarea si instruirea personalului/a voluntarilor; analiza datelor si colationarea informatiilor; participarea la conferinte.

Lucrul cu oamenii este o caracteristica esentiala a postului si include organizarea de evenimente, menite sa sensibilizeze publicul fata de problema conservarii mediului inconjurator, precum sustinerea de prezentari, realizarea unor ateliere, organizarea unor excursii cu ghid, asistarea activitatilor de voluntariat si a proiectelor de conservare.

Angajatorii tipici ai agentilor de educare a publicului privind mediul inconjurator. Angajatorii includ organizatiile de caritate, autoritatile locale, organizatii guvernamentale si grupurile de conservare.

Educatia publicului privind mediul inconjurator reprezinta o optiune populara pentru cei care isi cauta o cariera, iar posturile libere atrag o competitie intensa. Oportunitatile neplatite sunt mai usor de obtinut, si depasesc cu mult in numar posturile platite (acestea sunt putine, si sunt platite destul de prost). Locurile disponibile sunt mediatizate pe internet, in ziare sau in publicatiile de specialitate.

Calificari si instruire. Pentru a deveni un agent de educare a publicului cu privire la mediu, este necesara experienta platita sau voluntara, si o diploma intr-un subiect precum educatie, studii de comunitate, management, stiinte agronome, horticultura, biologie, geografie, stiinta plantelor, zoologie si stiintele mediului.

Aptitudini cheie. Candidatii trebuie sa detina cunostinte in domeniul IT si abilitati interpersonale excelente. Sa fie organizati, sa detina un carnet de conducere, sa aiba experienta in initierea si gestionarea proiectelor, in supervizarea altora si in organizarea excursiilor cu ghid.