Administrator educatie

Administratorii din domeniul educatiei se asigura de functionarea eficienta si rentabila a institutiilor de invatamant privat, superior, de formare complementara si educatie tertiara, printr-o serie de sarcini de secretariat, administrative si financiare.

Acesti administratori lucreaza de obicei in departamentele administrative centrale si pentru facultati individuale, pentru departamente si sectiuni ale universitatilor si colegiilor de invatamant superior si de formare complementara. Oportunitatile apar si la colegiile private, tertiare si de formare specializata.

Nu exista un profil „tipic” al postului: administratorii fie se pot ocupa de recrutarea studentilor, de finantare, de asigurarea calitatii, de marketing, sau lucreaza in relatiile cu publicul, fie pot fi responsabili de administrarea bugetara/financiara, de managementul proiectelor sau de cel al resurselor umane. Multi lucreaza intr-o capacitate generala – preiau sarcini din toate aceste domenii.

Responsabilitatile tipice ale postului includ: gestionarea corespondentei, organizarea si asigurarea serviciilor in timpul intalnirilor comitetului sau ale consiliului de conducere (realizarea ordinelor de zi, a minutelor etc.), cercetarea si redactarea rapoartelor, pregatirea statisticilor si gestionarea datelor, precum cifrele de participare, procesarea facturilor, achizitionarea echipamentelor si ale altor bunuri, mentinerea legaturii cu potentialii studenti, cu alte institutii, cu departamentele guvernamentale si organizatiile externe; asistarea la procesul de aprobare al cursurilor si al activitatilor de evaluare, formularea si implementarea reglementarilor/politicilor, planificarea programelor si a evenimentelor, administrarea si coordonarea recrutarii studentilor, a examinarilor si a activitatilor de evaluare.

Jobul poate fi solicitant in momentele cheie ale anului academic, perioada in care pot fi necesare orele suplimentare. Exista oportunitati bune de avansare in cariera prin promovarea in roluri senioare administrative, manageriale sau de management al proiectelor, sau prin transfer intre departamente.

Posturile libere sunt mediatizate de catre serviciile de cariera, in ziarele locale si nationale si pe internet.

Calificari si instruire.

Exista cai de acces in cariera atat pentru absolventii de facultate, cat si pentru cei care si-au parasit studiile. O diploma cu rezultate bune in orice domeniu poate fi utila pentru profesarea ca administrator.

Domeniile de studii precum educatie, limbi straine, psihologie, sociologie, studii de afaceri, statistica, informatica, administratie sau management, pot fi benefice. Tot utile pot fi si educatia postuniversitara si experienta la birou sau cea comerciala.

Aptitudini cheie pentru administratorii din domeniul educatiei.

Esentiale sunt abilitatile interpersonale, de comunicare si negociere, cunostintele de informatica si matematica, capacitatea de a gestiona timpul si de a fi un bun organizator. Atitudinea politicoasa la telefon si discretia sunt foarte importante atunci cand se comunica informatii confidentiale.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.