Administrator de arte

Administratorii de arte organizeaza si promoveaza performantele si expozitiile artistice, ajutând si facilitând munca artistilor.

Administratorii de arte incorporeaza o gama larga de roluri – de la promovarea artelor comunitare, la teatru si festivaluri. Nu exista un profil tipic al administratorului; acestia pot îndeplini sarcini de marketing, publicitate, cercetarea pietei sau relatii cu publicul. Alternativ, acestia pot fi responsabili de administrarea generala sau financiara, de managementul proiectelor, contabilitate sau administrarea resurselor umane.

Orele neregulate sunt obisnuite, dar exista si avantaje în aceasta profesie; administratorii de arte se pot astepta sa fie printre primii oameni care vad un nou spectacol, lucrând cu oameni care sunt foarte pasionati de ceea ce fac.

Posturile libere sunt mediatizate în ziare, în revistele regionale de arta sau în publicatiile de specialitate. Salariile de început sunt destul de mici, si este posibil sa va ocupati de multe contracte pe termen scurt sau de sezon.

Angajatii tipici ai adminstratorilor de arte pot fi consiliile de arta finantate de guvern, autoritatile locale, organizatiile de caritate, teatre, galerii, muzee sau centre de arta, companii de dans sau universitati.

Calificari si instruire. În timp ce nu este nevoie de o diploma pentru a deveni un administrator de arte, o certificare în management sau administrarea afacerilor este utila. Posturile libere atrag o competitie puternica, asa ca este vital?a prezentarea unei experiente anterioare relevante. Aceasta poate fi obtinuta prin voluntariat sau activitate part-time la anumite locatii, prin colaborarea cu universitati pentru organizarea unor evenimente, sau prin asistarea la festivaluri de arta. Pasiunea pentru arte este deasemenea vitala.

Aptitudinile cheie pentru administratorii de arte. Administratorii vor trebui sa detina bune abilitati de comunicare pentru a se descurca cu artistii si pentru a angaja publicul. Alte aptitudini necesare sunt cele matematice, de negociere a contractelor, de administrare a bugetelor. Administratorii de arte lucreaza bine sub presiune, promoveaza si mediatizeaza evenimentele, au competente în domeniul IT.

Lasă un răspuns

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.