Actuar

Actuarii folosesc tehnici statistice si abilitati matematice pentru a evalua probabilitatea unui eveniment si consecintele sale financiare.

Actuarii evalueaza riscuri complexe si evalueaza potentialele consencinte financiare ale acestor riscuri. Responsabilitatile tipice includ analiza datelor statistice, de examplu a taxelor de accidente, modelarea computerizata a statisticilor pentru a determina potentialele riscuri, pregatirea prezentarilor si a rapoartelor, comunicarea celor gasite clientilor, managerilor si a participantilor direct interesati, precumsi mentinerea contactului cu progresele financiare în lumea afacerilor.

În specializarile legate de asigurari, actuarii trebuie sa se asigure ca taxele cele mai importante sunt stabilite corespunzator si ca exista fonduri adecvate pentru a îndeplini cerintele.

Progresele în cariera sunt încurajate prin implicarea directa cu clientul, prin specializare, management sau parteneriate. Chiar daca o calificare reprezinta un proces lung si anevoios, munca este respectata, este recunoscuta la nivel global si extrem de bine platita.

Orele de lucru tind sa fie previzibile, desi orele suplimerntare sunt obisnuite, nu este necesar ca actuarii sa lucreze în weekend, si exista posibilitatea de a a avea ore flexibile de lucru, în functie de angajator.

Angajatorii tipici ai actuarilor sunt reprezentati de companiile de asigurari de viata, fondurile de pensii, companiile de asigurari si consultante, sistemele pentru îngrijirea sanatatii, consultante actuariale, bancile de investitii, firmele de contabilitate, consultantele de management.

Aptitudinile cheie ale actuarilor

În cazul actuarilor, angatorii cauta candidati care sunt încrezatori în abilitatile lor, care sunt motivati, deoarece procesul de calificare este unul dificil si de durata. În plus, candidatul trebuie sa detina capacitatea de a cerceta si de a analiza, de a rezolva problemele, de a întelege economia si legislatia referitoare la serviciile financiare, atentia la detalii, aptitudini de comunicare scrisa si verbala, cunostinte în utilizarea calculatorului si a software-ului specializat.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.