Locuri de munca 2019

locuri de munca 2019Daca te intrebi cum va arata viitorul pe piata muncii, specialistii spun ca 2019 va fi un an al marilor schimbari.

Tehnologia va fi mai prezenta ca niciodata in majoritatea domeniilor iar o parte dintre joburile vechi isi vor gasi sfarsitul. Din fericire, cei care au capacitatea sa se regrupeze si sa invete lucruri noi, se pot reorienta catre domeniile care vor fi in continua crestere.

Conform celor de la Jobslist.ro, urmatoarele domenii vor fi la putere in 2019 si cel mai probabil si in urmatorii ani:

• Protectia mediului.

Joburile verzi care implica protectia mediului vor fi din ce in ce mai bine conturate, in conditiile in care este o nevoie acuta de schimbare. Pamantul este din ce in ce mai populat si mai poluat, fiind esentiala gasirea unei solutii cat mai bune pentru obtinerea unei energii verzi. Cel mai probabil, in 2019 vor fi create cateva zeci de mii de joburi in acest domeniu iar numarul va creste proportional, de la an la an.

• Joburile online.

Cu siguranta, online-ul castiga din ce in ce mai mult teren. Aproape toate afacere au o prezenta online, cat de mica iar publicitatea a capatat o anvergura uriasa in acest mediu virtual. Joburi precum Online media Planner sau Media buyer vor fi din ce in ce mai raspandite. De asemenea, crearea de continut pentru mediul online va cunoastere o crestere uriasa, in conditiile in care sunt din ce in ce mai multe site-uri care trebuie sa vina mereu cu ceva nou.

• Programare.

Evident, locurile de munca din IT vor continua sa fie numeroase in 2019, in conditiile in care exista din ce in ce mai multe dispozitive care au nevoie de software. Telefoane inteligente, ceasuri inteligente, televizoare inteligente si chiar case inteligente, toate au nevoie de programare, ceea ce creaza o multime de joburi pentru persoanele care se pregatesc in acest domeniu.

Pe langa aceste joburi ale viitorului, vor fi pastrate o serie de joburi clasice,care nu vor muri prea curand. Este mare nevoie de ingineri constructori, de persoane bune in marketingul online sau de persoane care pot sa optimizeze costurile unui business.

Ce se va intampla in 2019 pe piata muncii din Romania?

Statisticile sunt destul de promitatoare in ceea ce priveste locurile de munca in Romania. Aproximativ 20 % dintre angajatori prevad ca vor avea nevoie de cresterea numarului total de angajati, doar 9% anticipand reduceri. Acest lucru vine si ca urmare a emigrarii in masa, insa si drept rezultat al cresterii economice.
Previziunea neta de angajare este una pozitiva si are o valoare incurajatoare: 15%.
Exista si anumite sectoare unde statisticile sunt extrem de promitatoare pentru angajatii din domeniu. Agricultura, vanatoarea, silvicultura sau pescuitul vor avea nevoie de un numar destul de mare de angajati, peste 80% dintre jucatorii de pe piata aratandu-si intentiile de a angaja persoane noi in 2019.
Perspective bune sunt si in domeniul transportului, comunicatiilor si constructiilor.
Nu atat de bine stau cei care lucreaza in sectorul energetic, de apa si de gaz, unde Previziunea Neta de Angajare este de 011%. Este singura negativa, de altfel.

Locurile de munca in strainatate in 2019

In Romania lucrurile sunt optimiste. Acelasi lucru se poate spune si despre celelalte state Europene, unde nevoia de oameni este uriasa. Surpriza vine de la Marea Britanie, unde salariile au inceput sa creasca intr-un ritm accelerat iar numarul posturilor este din ce in ce mai mare din cauza Brexitului. Foarte multi imigranti au inceput sa paraseasca UK-ul, ceea ce face loc unui numar destul de mare de proaspeti angajati.
In principiu, indiferent ca este vorba despre Spania, Italia, UK, Germania sau tarile nordice, cele mai multe joburi sunt in domeniul constructiilor, in IT si in transporturi. Se cauta foarte multi soferi de tir, pe baza unui transport rutier din ce in ce mai dezvoltat.

Cum iti gasesti cel mai usor un loc de munca in urmatorul an?

In principiu, cine isi doreste sa lucreze in 2019 o poate face fara prea mari probleme. Dat fiind faptul ca numarul locurilor de munca este mai mare decat numarul aspirantilor la statutul de angajat, aproape oricine poate sa isi gasasca o activitate care sa se muleze perfect pe ceea ce isi doreste. Este nevoie doar de putina pregatire, un CV bun si perseverenta.
Pentru a te asigura ca iti gasesti jobul perfect, este bine sa urmezi cateva sfaturi:
• Urmareste site-urile de joburi. Aici apar in fiecare zi noi locuri de munca 2019 si multe dintre ele, printre care si jobslist.ro, ofera varianta unui newsletter cu locuri de munca perfecte pentru cerintele tale.
• Ai mereu un CV actualizat. CV-ul trebuie sa fie actualizat si trebuie sa fie modificat in functie de postul pentru care aplici.
• Fa-ti un plan in ceea ce priveste relocarea. Relocarea este extrem de populara in aceasta perioada. Fie ca iti gasesti un loc in Romania, in alt oras decat in cel in care locuiesti sau iti gasesti un loc de munca in afara tarii, trebuie sa iei in considerare mutatul. Faptul ca transportul aerian este din ce in ce mai ieftin si mai rapid si mai ofertant, faptul ca variantele de comunicare sunt foarte bine dezvoltaate si informatiile sunt extrem e la indemana, au dus la facilitarea relocarii si la o dinamica extrem de interesanta pe piata muncii la nivel mondial.

2019 va veni, fara doar si poate, cu cateva noutati interesante in ceea ce priveste piata muncii. Cu siguranta, tot ceea ce inseamna tehnologie va continua sa aiba o adevarata explozie, lucru cat se poate de normal daca tinem cont de faptul ca fiecare dintre noi foloseste un telefon, un calculator sau o tableta.
Lucrurile sunt optimiste, asadar, ramanand de vazut care va fi realitatea anului care ne bate la usa.

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.