Cum isi aleg romanii locul de munca?

Alegerea unui loc de munca poate fi un proces de durata, românii având o lista întreaga de cerinte de bifat, atunci când vor sa aplice pentru un job.
Pentru mai bine de 70% dintre ei, salariul este principalul factor decisiv, atunci când aleg unde sa îsi trimita CV-ul. Cei mai multi dintre ei aleg companiile dupa reputatie, la recomandarile cunoscutilor, sistemul de plata fiind primul lucru pe care îl iau în considerare. Un alt criteriu important în alegerea locului de munca este ca acesta sa nu le ocupe prea mult timp. Cei mai multi dintre români pun mare valoare pe echilibrul dintre viata profesionala si cea personala, fiind gata sa renunte la o pozitie importanta, dar foarte consumatoare de timp, pentru alta cu mai putine responsabilitati, dar cu week-endul liber, de exemplu.
Nu în ultimul rând, românii apreciaza companiile care îi ajuta se se dezvolte în permanenta, oferindu-le cursuri sau participari la conferinte si work-shop-uri. Cei mai multi dintre ei apreciaza cursurile de limbi straine oferite de companii, dar si pe cele care le dau abilitatile de baza de care au nevoie în munca de zi cu zi.
Cei mai multi dintre românii fara un loc ce munca ar vrea sa se angajeze în sectorul privat, considerând ca aceste companii raspund la cele mai multe dintre nevoile lor.

Lasă un răspuns