Care sunt cele mai frecvente probleme pe care tinerii români le întâmpina la angajare?

Anul 2016 începe cu o rata a somajului în rândul tinerilor mult peste media europeana. Nici pentru cei care si gasesc în primul an dupa finalizarea studiilor un loc de munca, situatia nu este una fericita, mai mult de jumatate dintre ei lucrând în alt domeniu decât cel în care au pregatire.

Piedici în drumul spre o cariera de succes

Una dintre cele mai frecvente probleme întâmpinate de tineri o reprezinta experienta ceruta de catre angajatori. Concentrarea pe scoala sau facultate si neluarea în calcul a stagiilor de practica sau de voluntariat au consecinte negative la angajare. Pentru cei care vor sa lucreze în domeniul în care si-au finalizat studiile, un internship sau un stadiu de ucenicie sunt absolut esentiale.
O alta problema frecventa la angajare o reprezinta lipsa ofertelor de munca, pliate pe experienta si pregatirea tinerilor. Daca în marile orase, tinerii absolventi îsi pot gasi mai usor un loc de munca potrivit, în restul tarii acest proces poate dura mult mai mult. Astfel, tinerii ajung sa se angajeze în posturi care nu le aduc satisfactie sau în locuri prost platite sau departe de casa.

Solutii la îndemâna

Una dintre cele mai recoamndate solutii este tatonarea pietei muncii înca din timpul studiilor. Abonarea la site-urile care faciliteaza interactiunea între angajator si angajat poate reprezenta un plus. La fel si înscrierea în programe dedicate reducerii somajului în rândul tinerilor.
Implicarea în activitati extrascolare reprezinta întotdeauna un avantaj, foarte putini dintre angajatori dând atentie notelor din timpul facultatii sau liceului. Majoritatea apreciaza hobby-urile creative pe care potentialii angajati le au, dar mai ales implicarea lor în cauze sociale sau practicarea de stagii de practica sau ucenicie, înca din timpul scolii.
Cu toate ca un CV bogat capteaza atentia, trecerea în portofoliul personal a unor proiecte nerelevante pentru job-ul dorit sau a unor lucruri false pot ruina reputatia tânarului aplicant în rândul potentialilor angajatori.

Lasă un răspuns

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.