Scrisoarea de intentie: o lama cu doua taisuri

Scrisoarea de intentie:

De cele mai multe ori, un CV este nepersonal si prea succint, astfel încât angajatorii care vor sa îsi faca o impresie mai clara despre candidati, înca din prima etapa de selectie, au nevoie de o scrisoare de intentie.
Daca te numeri printre cei care sunt pusi în postura de a scrie o astfel de scrisoare, ia aceasta provocare ca pe o sansa de a te remarca pozitiv. Singura regula de care trebuie sa tii cont este sa nu trimiti niciodata aceeasi scrisoare mai multor angajatori. La fel ca atunci când îi scrii unui prieten, acest document are o puternica nota personala.

Cum ma pregatesc?

Citeste bine fisa postului si cauta câteva informatii despre companie, departamentul în cadrul caruia este postul disponibil sau chiar despre cel care se ocupa de recrutare, daca este posibil. Gândeste-te care sunt punctele tale forte care se pliaza pe cerintele postului si cauta exemple conctere, prin care poti demonstra ca ai abilitatile respective. Cu aceste informatii în minte, poti începe scrisoarea.

Cum încep?

În functie de postul pentru care aplici, variantele sunt nenumarate. Daca aplici pentru un job într-o industrie creativa, ignoraorice sfat si da frâu liber imaginatiei. Daca aplici pentru un job de birou sau pentru un program corporate, alege calea clasica.
Poti mentiona cine esti, de unde ai aflat despre postul disponibil si de ce îti doresti sa aplici. De asemenea, poti sari pentru aceasta formalitate si alege un început mai expresiv- spune cine esti, rezuma experienta ta profesionala într-o propozitie si fa-l pe cel care va citi scrisoarea sa fie curios sa o parcurga în continuare.

Ce includ?

Evita sa dezvolti, pur si simplu, CV-ul. Scoate în evidenta valoarea ta personala si povesteste, cu exemple concrete, momentele care definesc parcursul tau profesional si care te recomanda pentru acest job. Fii entuziasmat, pune accentul pe punctele pozitive si nu intra in detalii care nu te avantajeaza. De exemplu, nu detalia, sau nici nu mentiona, de ce ai plecat de la ultimul loc de munca.

Cât scriu?

Încearca sa te încadrezi într-o pagina. Mai putin poate fi în regula, dar în niciun caz mai mult. Timpul angajatorului este limitat, capteaza-i atentia de la primele rânduri si nu îl plictisi apoi cu detalii inutile.

Cum scriu?

Nu încerca sa fii amuzant, sau exagerat de prietenos si nu complimenta recrutorul. O astfel de atitudine nu este niciodata apreciata.
Scrisoarea ta de intentie este modul prin care îi asiguri pe angajatori ca întelegi nevoile companiei si ca abilitatile tale sunt compatibile cu asteptarile lor. Investeste timp în redactarea acestui document, pentru ca face cu adevarat diferenta între tine si alti potentiali candidati.

Lasă un răspuns

© JOBSLIST - Locuri de munca 2022 Toate drepturile rezervate.